Arganolie Algemeen

Ja! Je Kunt de Tekenen van Huidveroudering Vertragen!

Ja! Je Kunt de Tekenen van Huidveroudering Vertragen!
Arganolie helpt de huidveroudering te vertragen.

Er bestaan wel honderden producten die beloven huidveroudering te vertragen. Van vrij verkrijgbare crèmes tot voorgeschreven serums, je keuzes zijn onbegrensd. Hoewel dit een goede zaak kan lijken, omdat je veel hebt om uit te kiezen, kan het ook een nadeel zijn. Je kunt in de war raken bij het bepalen welke producten een poging waard zijn om te proberen en welke eigenlijk goed zijn voor de huid.

Marokkaanse Arganolie vertraagt huidveroudering

Eén van de opkomende producten die de laatste tijd veel aan populariteit heeft gewonnen vanwege zijn anti-verouderende voordelen, is Marokkaanse Arganolie. Ook wel het “vloeibare goud” genoemd. De olie biedt enorme voordelen voor de huid, nagels en het haar. Het is een organisch product dat het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels kan voorkomen en minimaliseren. Het staat ook bekend om het verbeteren van de elasticiteit van de huid en het voorkomen van striae. Kortom, het verbetert de algehele gezondheid van je huid en functioneert tegelijkertijd als anti-verouderend product.

De olie is afkomstig uit Marokko. De bomen die de noten met zaadjes dragen waaruit de olie wordt gewonnen, groeien alleen in het zuidwesten van Marokko. Al eeuwen lang heeft de Berber stam de olie gebruikt voor de verzorging van hun huid, en culinaire en medische doeleinden. De olie is een eeuwenoud geheim dat de moderne wereld pas sinds kort begint te ontdekken.

Hoe Arganolie helpt veroudering tegen te gaan

Arganolie is puur natuur. Er zijn geen synthetische chemische stoffen aan toegevoegd die schadelijk kunnen zijn voor de huid. Het zit boordevol essentiële vetzuren oftewel EFA’s. EFA’s houden de huid goed gehydrateerd en voorkomen daarmee uitdroging. EFA’s staan ook bekend om het voorkomen van voortijdige huidveroudering.

Een tekort aan EFA’s komt niet alleen tot uitdrukking in een droge huid, maar ook in droge haren en nagels. Naast de hydraterende eigenschappen, werken de EFA’s, en in het bijzonder Omega 6, als een desinfecterend middel dat acne aanzienlijk vermindert en een rol speelt in het vasthouden van vocht.

Vitamine E is een andere krachtige voedingsstof van de olie. Vitamine E is één van de meest krachtige anti-oxidanten die er in de natuur te vinden zijn en de olie zit er vol mee. Het is een effectief anti-verouderend bestanddeel. Het bestrijdt de agressieve effecten van vrije radicalen en voorkomt daarmee veroudering van de huid.

Daarnaast bevat deze kostbare olie tevens saponine en sterolen. Saponine en sterolen helpen de huid te herstellen. Naarmate mensen ouder worden, heeft het proces van celvernieuwing de neiging langzamer te worden. De hoeveelheid elastine en collageen, proteïnen die je huid elastisch en soepel houden, vermindert drastisch. Dit is de reden waarom fijne lijntjes op onze huid verschijnen als we ouder worden en deze fijne lijntjes groeien na verloop van tijd uiteindelijk uit tot rimpels.

Huidveroudering kan vertraagd worden. Dankzij Marokkaanse Arganolie. Maar we kunnen verdere huidveroudering voorkomen als we starten met een gezonde levensstijl en ons vasthouden aan een gezond eetpatroon.

Schrijf een reactie