Arganolie Algemeen

Hoe Je Thuis Je Eigen Kuurbad Kunt Maken

Hoe Je Thuis Je Eigen Kuurbad Kunt Maken
Gebruik Arganolie in het water.

Na een vermoeiende dag op het werk, een drukke dag op school, of gewoon na een hectische dag – is een kuurbad een van de beste manieren om te relaxen. We doen dit maar af en toe, maar zou het niet fijn zijn als je een kuurbad zou kunnen nemen wanneer je dat maar nodig hebt? Nou en of! Helaas kan niet iedereen dat betalen. Daarom is het beste wat je kunt doen het kuurbad mee naar huis nemen! Hier zijn een paar eenvoudige stappen hoe je thuis in je eigen kuurbad kunt ontspannen.

  • Zoek een paar mooie stenen. Zou niet al te moeilijk moeten zijn. Als je door de bergen wandelt, over het strand, langs een rivier, of gewoon in je eigen achtertuin, vind je stenen van allerlei soorten en maten. Waar je naar zou moeten zoeken zijn middelgrote, ronde en gladde stenen. En zoek ook kleinere stenen die tussen je tenen passen. Maak ze goed schoon en bewaar ze.
  • Koop een flesje olie. Er zijn veel verschillende soorten olie. Al de verschillende geuren en types maken dat je eerst na moet denken voordat je een beslissing neemt. Enkele van de meest voorkomende zijn lavendel, camille, rozemarijn en citrusolie. Een van de beste oliën die je kunt kopen is echter Arganolie. Heb je daar wel eens van gehoord? 100% pure Arganolie is rijk aan voedingsstoffen en vitamines. Het is ook verjongend en ontspannend en doet daardoor wonderen bij het jong blijven. De olie komt uit Marokko en de mensen daar gebruiken het al vele vele jaren. Arganolie staat ook bekend om zijn hoge concentratie antioxidanten die de huid gezond en glad huiden.
  • Kies een mooie, rustige plek uit in je huis. Een goede atmosfeer is belangrijk. Een kleine ruimte in de woonkamer of badkamer is prima. Een paar kaarsen en ontspannende muziek verhogen de sfeer nog beter.
  • Je bent nu klaar voor je kuurbad. Warm water op maar zorg dat het niet te heet wordt. Zorg dat de kleine stenen dezelfde temperatuur krijgen als het water door ze onder te dompelen. Gebruik de grotere stenen om de huid op je voeten te exfoliëren. Wrijf zachtjes een grote steen over je voeten om dode huid te verwijderen. Doe de kleinere stenen in een handdoek en klem deze tussen je tenen. Of ga in het warme water op de stenen staan. Voeg voor een beter resultaat een theebuiltje toe. Droog na 30 minuten je voeten af met een handdoek en masseer olie over je voeten. Je zult je ontspannen en verjongd voelen na deze behandeling.

Als je niet naar een kuurbad toe kunt, laat het kuurbad dan naar jou toe komen. Het is goedkoper en net zo ontspannend. Volg deze simpele en effectieve procedure om je eigen kuurbad te bouwen.