Arganolie Algemeen

Het Wordt Tijd Om Voor Organisch te Kiezen!

Het Wordt Tijd Om Voor Organisch te Kiezen!
Kies voor Organisch, Kies voor Gezond!

Je moet vandaag de dag erg voorzichtig zijn met de producten die je op je huid gebruikt. Er zitten veel giftige ingredinten in huidverzorgingsproducten. Het wordt tijd dat we voor organisch kiezen.

Om te beginnen moeten we begrijpen wat organisch precies betekent. Vanaf het moment dat consumenten hoorden over de schadelijke ingredinten in huidverzorgingsproducten schakelden ze over op organische producten. Natuurlijk bedachten de bedrijven die producten voor de persoonlijke verzorging maken een duivels plan en noemden hun producten organisch of natuurlijk, zelfs als zij dat niet waren. Deze naamgeving werkt voor veel klanten goed omdat die daardoor denken dat deze producten veilig zijn om te gebruiken. Maar een simpele check van de ingredinten leert dat dat niet zo is.

Wat Organisch Precies Betekent

Wat betekent organisch nu precies? Laten we om de ware betekenis van organische producten helemaal te begrijpen beginnen met de ingredinten in het product. Als een huidverzorgingsproduct organisch wil zijn moet het organische ingredinten bevatten. Organische ingredinten zijn ingredinten die zijn geteelt zonder pesticiden of chemische kunstmest. De bodem moet 100% natuurlijk en zuiver zijn. De producten moeten zorgvuldig geoogst worden en verder verwerking van de ingredinten zou minimaal moeten zijn zonder kans op besmetting. Opslag van de ingredinten moet op de juiste manier gebeuren zodat hun voedingswaarde behouden blijft.

Marokkaanse Arganolie

Je moet er zeker van zijn dat het huidverzorgingsproduct dat je gebruikt geen schadelijke gifstoffen bevat. Marokkaanse Arganolie is zo’n product. Arganolie is het pure extract van de zaden uit de Argannoten. De Arganbomen groeien op Marokkaanse bodem die vrij is van pesticiden en chemische kunstmest. De olie is een krachtige moisturizer voor de huid en werkt ook verjongend. Het bestrijdt ook effectief acne, vlekjes en striemen. De kracht van deze olie zit ‘m in zijn ingredinten. Het zit vol met Vitamine E, essentile onverzadigde vetzuren, Sterolen, Squaleen, Polyfenolen en nog veel meer natuurlijke anti-oxidanten.

Wist je dat sommige chemicalin in huidverzorgingsproducten kankerverwekkend zijn? Als je deze ingredinten in een huidverzorgingsproduct tegenkomt kun je dat product beter niet op je huid gebruiken.

Schadelijke Ingredinten in Huidverzorgingsproducten

  • Geurstoffen

    Geurstoffen kunnen duizenden verschillende chemicalin bevatten die meestal ofwel giftig ofwel carcinogeen (kankerverwekkend) zijn.

  • Parabenen

    Parabenen worden in huidverzorgingsproducten meestal genoemd als methylparabeen, propylparabeen, butylparabeen of ethylparabeen. Parabenen verlengen de levensduur van huidverzorgingsproducten. Het grote probleem hierbij is dat parabenen mogelijk gevaarlijk zijn en kanker kunnen veroorzaken. Recent onderzoek heeft sporen van parabenen aangetoond in vrouwen met borstkanker.

  • PEG of Polyethyleen Glycol

    Men denkt dat PEG de voortplantingshormonen in de war brengt en mogelijk kankerverwekkend is.

Dit zijn zo maar een paar ingredinten waarvan je zeker zou moeten weten dat die niet in de huidverzorgingsproducten zitten die jij gebruikt.