Arganolie Algemeen

Durf jezelf Bloot te Geven, Lees Hier Hoe!

Durf jezelf Bloot te Geven, Lees Hier Hoe!
Schaam je niet voor een huidprobleem!

Alle vrouwen, ook Beyonce, Lady Gaga en Kate Middleton, hebben onzekerheden. Om ermee om te gaan, word ons verteld om gewoon, “te tonen wat we in huis hebben”. Dit is de halve glas vol versie. De halve glas leeg versie is: “Verberg je onvolmaaktheden”. Om bijvoorbeeld onze dikke heupen te verbergen, volgen we een aantal trucs van styling experts die de illusie van een mooier figuur garanderen.

Maar er zijn problemen die je niet voor altijd hoeft weg te stoppen. Sommige huidproblemen, bijvoorbeeld, kunnen op een aantal manieren verholpen worden. Hier zijn de 3 meest voorkomende huidproblemen die je kunt aanpakken. Volg deze tips en je zult deze problemen al gauw durven blootgeven.

Acne

Acne uit zich in een aantal vormen, zoals whiteheads, mee-eters, bultjes of knobbeltjes gevuld met etter (Gatver! Ik weet het!). Hoewel erfelijkheid, hormonen en medicijnen ook tot deze gevreesde huidproblemen leiden, is de overproductie van olie vaak de oorzaak. Acne wordt vaak gezien als een probleem van tieners. Experts beweren echter dat dit ook een veel voorkomend probleem is bij meer dan de helft van de volwassen vrouwen.

Een manier om dit probleem te voorkomen, is door regelmatig te hydrateren. Jawel, dit kan een schok zijn voor mensen die lijden aan acne door hun vette huid. Maar zoals eerder gezegd, wordt acne vaak veroorzaakt door een overproductie van olie in het lichaam. Als je niet hydrateert, dan zullen je olieklieren het gebrek aan vocht compenseren door meer olie te produceren. Dit kan ertoe leiden dat oliën zich opbouwen, waardoor poriën verstopt raken en acne wordt gevormd.

Kies voor vochtinbrengers die mild en niet-comedogeen zijn. Natuurlijke en biologische producten zijn goede voorbeelden, zoals Argan-, amandel- en olijfolie. Producten, zoals Arganolie bijvoorbeeld, bevatten niet alleen essentiële vetzuren die de overproductie van talg en andere voedingsstoffen controleren die helpen de huid gehydrateerd te houden. Het heeft ook een aantal voedingsstoffen met anti-inflammatoire eigenschappen die voorkomen dat acne erger wordt..

Dermatitis

Dermatitis kan een hoofdhuid- of huidaandoening zijn. Het wordt vaak gekenmerkt door een schilferende en jeukende rode huid. Iedereen kan slachtoffer worden van dit probleem, daar het vaak wordt veroorzaakt door een allergische reactie of irritatie.

Bepaal wat de oorzaak van de irritatie is en blijf er vanaf. Om een andere aanval te voorkomen, moet je proberen uit te vinden waar je allergisch voor bent. Om de jeuk te verlichten kun je hydrocortisonen en een aantal steroïde crèmes gebruiken.

Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening die wordt gekenmerkt door roodheid en kleine, met pus gevulde bultjes op het gezicht. Mensen die gemakkelijk blozen zijn vatbaar voor dit probleem. Het komt ook vaak voor bij vrouwen in de menopauze en mensen die een familiegeschiedenis hebben met dit probleem.

Omdat de oorzaak onbekend is, is er geen oplossing bekend voor rosace. Maar mensen die er vatbaar voor zijn kunnen beter uit de buurt blijven van activiteiten die de bloedvaten verwijden. Dit omvat blootstelling aan de zon, alcohol en warm(e) voedsel en dranken. Vermijd ook gezichtsproducten die agressief zijn voor de huid.