Arganolie Algemeen

Diverse Opties voor het Verwijderen van Acne Littekens

Diverse Opties voor het Verwijderen van Acne Littekens
Arganolie is een zeer effectieve manier om littekens te laten verdwijnen.

Wat is erger dan acne? Velen zouden acne littekens zeggen. En tot op bepaalde hoogte klopt dit ook. Acne littekens tonen en herinneren je niet alleen constant aan je acne verleden, ze zijn erg moeilijk te behandelen en weg te krijgen. Het verwijderen van acne littekens is een lang proces. En sommige mensen hebben zelfs niet het geluk zich met succes van hun acne littekens te ontdoen.

Velen maken zich zorgen om voor altijd de littekens op hun huid te moeten meedragen. Ze zijn van invloed over hoe je eruit ziet en het ergste is wel dat het iemands zelfvertrouwen negatief kan beïnvloeden. De vraag is dus eigenlijk: is er echt een manier om acne littekens te verwijderen?

Laat je hoofd niet te veel hangen, want er zijn behandelingen die acne littekens kunnen verwijderen. Je kunt klinische behandelingen laten uitvoeren of vasthouden aan de traditionele methoden van crèmes en oliën voor het verwijderen van acne littekens.

Manieren om acne littekens te verwijderen

Klinische behandelingen

Hier zijn enkele klinische mogelijkheden voor het verwijderen van acne littekens.

 • Dermabrasie

  Om milde acne littekens te verwijderen, kun je een gecertificeerde dermatoloog raadplegen voor een dermabrasie. Dermabrasie wordt meestal gebruikt om milde acne littekens te verwijderen. Vaak wordt deze behandeling gebruikt voor acne littekens die ondiepe groeven hebben achtergelaten op de huid. Bij deze procedure maakt een dermatoloog gebruik van een vacuümachtige tool die de huid bombardeert met zeer fijne kristallen. Deze fijne kristallen zijn bedoeld om de epidermis te peelen, zodat het huidoppervlak op het niveau van de littekens komt te liggen. Dermabrasie maakt de littekens effectief minder zichtbaar. Maar met deze procedure heb je een grotere kans op infecties als gevolg van het wegpeelen van de huid.

 • Laserbehandeling tegen acne littekens

  Als je veel acne littekens hebt die niet zo diep zijn, dan kan een laserbehandeling deze vervelende littekens verwijderen. Deze behandeling kan echter vrij prijzig zijn. Als je deze behandeling wilt ondergaan, zorg er dan voor dat je deze alleen door een gecertificeerde medische professional laat uitvoeren.

 • Collageen injecties

  Collageen injecties zijn een oplossing voor zowel de diepe “ijspriem”- als de platte tissuepapier littekens. Als je deze optie overweegt, zou je serieus moeten nadenken over het proces en over het kiezen van een gecertificeerde professional. Er zijn voorbeelden van mislukte injecties bij beroemdheden en uiteraard is dit iets wat je zult willen vermijden.

 • Opereren

  Voor ernstige acne littekens die diep en ontsierend zijn, kun je een chirurgische procedure ondergaan, waarbij een plastisch chirurg de littekens eruit snijdt.

Als deze klinische behandelingen te agressief voor je zijn, kun je de oude of traditionele technieken proberen die bestaan uit het toepassen van crèmes, oliën en lotions op de littekens.

Marokkaanse Arganolie

Als je op zoek bent naar een effectieve manier om acne littekens te verwijderen, dan sluit Marokkaanse Arganolie perfect aan bij deze functieomschrijving. Deze kostbare olie uit Marokko zit boordevol vitamine E. Vitamine E staat er niet alleen om bekend littekens te reduceren, maar deze ook te voorkomen. Marokkaanse Arganolie bevat talrijke voedingsstoffen die essentieel zijn voor het proces van celvernieuwing en de algehele gezondheid, zoals essentiële vetzuren, prostaglandinen, sterolen, polyfenolen, ferulinezuur en nog veel meer. Voor het beste resultaat breng je deze olie regelmatig tweemaal per dag aan op je littekens.