Arganolie Algemeen

Top 3 Tips voor Verlichting van de Droge Huid

Top 3 Tips voor Verlichting van de Droge Huid
Gebruik vooral geen zeep, dit droogt de huid direct uit.

Een droge huid is gevoeliger en raakt sneller geïrriteerd. Droge huid gaat meestal gepaard met veel jeuk. Jeuk is een onaangenaam gevoel en om hier vanaf te raken gaan we dan krabben. Krabben kan de jeuk echter ook verergeren en een jeuk-krab-jeuk situatie starten.

Als je ooit een bepaalde plaats op je huid regelmatig gekrabd hebt dan weet je dat je huid daar rood van wordt. Soms komt er zelfs een dun laagje huid los waardoor je een stekend of branderig gevoel krijgt. Als je huid door krabben loslaat doet dat niet alleen pijn maar loop je ook het risico op ontstekingen door het open wondje dat daardoor ontstaat.

Verlichting voor een Droge en Jeukende Huid

Droge huid hoeft niet erg te zijn als je maar weet hoe je ermee om moet gaan. Je hoeft niet op huidirritatie of bacteriële infecties te wachten om in actie te komen. Hier volgen enkele tips om een droge huid en die vervelende jeuk kwijt te raken. Deze tips kun je makkelijk thuis uitproberen.

  • 1. Gebruik geen zeep

    Net zoals soap opera’s op TV je aan het huilen maken gaat ook je gezicht huilen van wassen met zeep. Zeep kan weliswaar vuil en vettigheid afwassen maar het berooft je huid ook van zijn natuurlijke beschermende oliën. Gevolg is dat de huid uitdroogt. Gooi de zeep weg en gebruik in plaats daarvan milde gezichtsreinigers. Wanneer de huid van je gezicht na het wassen strak en droog aanvoelt moet je meteen je gezichtsreiniger verwisselen voor een andere.

  • 2. Sommigen houden van heet maar jij zou het bij handwarm moeten houden!

    Heet water berooft je huid van vocht. Vochtverlies is de belangrijkste oorzaak van droge huid. Ook langdurige blootstelling aan water kan je huid uitdrogen. Het is het beste om met lauwwarm water te douchen en niet te lang onder de douche te staan. Neem hooguit een maal per maand een heet bubbelbad en hou dit kort. Het hete water plus de chemicaliën in het bubbelbad kunnen een marteling voor je huid zijn.

  • 3. Hou vocht vast met goed werkende moisturizers!

    Smeer meteen als je onder de douche vandaan komt en jezelf hebt drooggedept een krachtige moisturizer op je huid. Natuurlijke oliën zijn betere moisturizers voor een droge huid. Een krachtige moisturizer is Marokkaanse Arganolie. Deze olie zit vol met Vitamine E en essentiële vetzuren. Deze helpen de huid zacht en soepel te houden door vocht in te sluiten. Masseer de olie onmiddelijk na een bad op gezicht en lichaam. Breng later op de dag opnieuw een ruime hoeveelheid Arganolie aan op plaatsen die droog en jeukerig zijn.Iedereen kan last hebben van een droge huid. Behandel droge huid en verlicht je jeuk door deze 3 tips op te volgen!