Arganolie Algemeen

De Voedingsstoffen voor je Uiterlijk in Marokkaanse Arganolie

De Voedingsstoffen voor je Uiterlijk in Marokkaanse Arganolie
Arganolie zit vooral vol met Vitamine E!

Arganolie steelt momenteel de harten van veel vrouwen over de hele wereld. Zelfs sommige mannen beginnen deze olie te gebruiken voor de verzorging van huid, haar en nagels. Wat is dit nu voor olie? Wat zit er achter de krachtige schoonheidseigenschappen van deze olie die vaak het vloeibare goud van Marokko wordt genoemd? Mensen die de olie nog niet uitgeprobeerd hebben moeten misschien nog wat meer overtuigd worden waarom ze geld aan deze olie zouden moeten spenderen. Als jij tot deze groep mensen behoort, lees dan verder!

Een Stukje Geschiedenis Van Arganolie

Marokkaanse Arganolie wordt gewonnen uit de zaden in de vruchten van de Arganboom. De Arganboom komt uitsluitend voor in het zuidwesten van Marokko. De Berber bevolking gebruikt deze olie al eeuwenlang voor culinaire, medicinale en cosmetische doelen. De Berber vrouwen nemen daarbij de moeilijke taak op zich om de olie te winnen.

Wat Zit er in Marokkaanse Arganolie?

Deze kostbare olie uit Marokko bevat voedingsstoffen met goede eigenschappen voor huid, haar en nagels. Laten we een paar van die componenten en hun goede eigenschappen eens wat nader bekijken.

 • Vitamine E

  Marokkaanse Arganolie bevat meer Vitamine E dan welke andere olie dan ook. Vitamine E is een krachtige anti-oxidant die je huid beschermt tegen de schadelijke effecten van oxidatie en andere schadelijke omgevingsfactoren. Deze zouden anders tot veroudering van de huid kunnen leiden. Vitamine E heeft ook vochtinbrengende eigenschappen die de huid glad en zacht houden. Daarnaast is Vitamine E ook goed voor je haar. Het helpt beschadigd haar te herstellen, repareren en vernieuwen. Veel schoonheids- en haarspecialisten zijn het erover eens dat deze olie wel eens het beste product zou kunnen zijn om beschadigd haar te behandelen. En dat is vanwege de hoge concentratie Vitamine E. Vitamine E voedt en versterkt ook je nagels en hydrateert de nagelriemen.

 • Essentiële Vetzuren

  Het vloeibare goud uit Marokko zit boordevol met essentiële vetzuren oftewel EVZfen. Als je lichaam EVZfen tekort komt kan je huid droog en schilferig worden. Tekort aan EVZfen kan zelfs leiden tot huidaandoeningen als eczeem en psoriasis. EVZfen zijn niet alleen krachtige moisturizers maar hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen. Bovendien kunnen EVZfen overtollige talgproductie tot een normaal niveau terugbrengen en zo acne verhinderen. EVZfen verhinderen en minimaliseren ook huidveroudering. EVZfen zijn bovendien goed voor het haar doordat het breken van haar voorkomt en het haar gehydrateerd houdt.

 • Carotenoïden

  Deze voedingsstof is een voorloper van Vitamine A oftewel Retinol. Vitamine A voorkomt veroudering van de huid doordat het de huid beschermt tegen de schadelijke effecten van UV straling. Daarnaast maakt het ook reeds aangerichte schade weer ongedaan. Op het haar verhindert Vitamine A gespleten eindjes en geeft het haar een prachtige glans.

 • Squaleen

  Problemen met striemen? Squaleen helpt striemen te voorkomen en minimaliseren en helpt bij de genezing van littekenweefsel. Onderzoek suggereert dat Squaleen het risico op huidkanker verkleint. Squaleen is ook een krachtige conditioner voor haar en kan haarverlies voorkomen.

Schrijf een reactie