Arganolie Algemeen

De Negatieve Gevolgen van UV-Straling

De Negatieve Gevolgen van UV-Straling
Zonnen lijkt zo relaxend en gezond maar het is ook gevaarlijk!

Overmatige blootstelling aan de zon zorgt voor meer gevaren voor onze gezondheid nu de ozonlaag van de aarde is aangetast. De ozonlaag van onze planeet is onze bescherming tegen schadelijke invloeden van ultraviolette of UV-stralen. Als je ervan houdt buiten te zijn en in de zon te zitten, dan is dit een artikel dat je zou moeten lezen, overwegen en waar je goed over zou moeten nadenken.

Gevaren van overmatige blootstelling aan UV-stralen

Ultraviolette straling heeft gevaarlijke effecten op ons lichaam. Hier vind je enkele van de belangrijkste gezondheidskwesties gerelateerd aan overmatige blootstelling aan de zon.

Huidkanker

Je hebt vast wel eens gehoord van huidkanker. Onbeschermde blootstelling aan de zon is één van de belangrijkste oorzaken van huidkanker. De zon straalt UV-stralen uit die schade kunnen veroorzaken aan de huidcellen en wat een begin kan zijn voor de ontwikkeling van huidkanker. Alleen al in de Verenigde Staten blijkt huidkanker één van de leidende degeneratieve ziekten te zijn die elk jaar wordt gediagnosticeerd. Nieuwe gevallen van gediagnosticeerde huidkanker zijn ieder jaar veel groter dan nieuwe gevallen van borst-, long-, prostaat- en darmkanker bij elkaar. Een effectieve preventieve maatregel voor huidkanker is het vermijden van onveilige en langdurige blootstelling aan de zon.

  • Melanoom

    Er is al veel gezegd, gediscussieerd, geschreven en gesproken over melanomen op de radio, televisie, in kranten, tijdschriften en op het internet. Dit is de meest ernstige vorm van huidkanker. Statistieken tonen aan dat melanoom één van de meest voorkomende vormen van kanker is bij tieners en jonge volwassenen met een leeftijd variërend van 15 tot 29 jaar. Melanomen maken ongeveer 3% van alle huidkankergevallen uit en zijn verantwoordelijk voor meer dan 75% van de geregistreerde overlijdens van huidkankerpatiënten. Risicofactoren betrokken bij de ontwikkeling van melanoom zijn onbeschermde bloostelling aan UV-straling en zonnebrand, vooral tijdens de kindertijd. Genen en een gebrekkig immuunsysteem spelen echter ook een rol.

  • Niet-melanoom huidkankers

    Deze vormen van huidkanker zijn minder fataal dan melanoom. Maar ze moeten niet licht worden genomen omdat ze meer gezondheidsproblemen kunnen verspreiden en veroorzaken die veel ernstiger zijn als ze niet worden behandeld.

Andere huidbeschadigingen door UV-stralen

De vroegtijdige ontwikkeling van rimpels en fijne lijntjes kunnen worden veroorzaakt door onbeschermde en langdurige blootstelling aan de zon. Hoewel niemand rimpels en fijne lijntjes kan voorkomen naarmate je ouder wordt, is het mogelijk een vroege ontwikkeling ervan te voorkomen.

Marokkaanse Arganolie en huidbescherming

De Marokkaanse Arganolie bevat bestanddelen die de huid beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-stralen. Het bevat ferulinezuur dat voorkomt dat UV-stralen de huid beschadigen en krachtige antioxidanten, zoals vitamine E, carotenoïden en fenolen, die voorkomen dat vrije radicalen de huidcellen vernietigen.

Het is het beste om de Marokkaanse Arganolie regelmatig op je huid aan te brengen zodat je beschermd bent tegen de schadelijke effecten van UV-stralen en vrije radicalen. Het is ook raadzaam om iedere dag een zonnebrandcrème met minimum factor 30 op te smeren, ongeacht het seizoen en of het bewolkt is.

Schrijf een reactie