Arganolie Algemeen

Controleren op Vroege Tekenen van Huidkanker

Controleren op Vroege Tekenen van Huidkanker
Let goed op moedervlekken die veranderen.

Huidkanker is een ziekte die voorkomen kan worden. Het trieste feit is dat veel mensen nog steeds huidkanker krijgen doordat ze ongezond met hun huid omgaan. Velen van ons bakken te lang in de zon en gebruiken geen zonnebrandcrème. Langdurige en onbeschermde blootstelling aan de zon is de belangrijkste oorzaak van huidkanker. Zonnen onder zonnebanken kan ook leiden tot de ontwikkeling van huidkanker, daar deze ook schadelijke UV-stralen uitstoten die de huidcellen beschadigen.

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Dus om huidkanker te voorkomen, zouden we gezonde gewoonten moeten ontwikkelen en de gewoonten die deze ziekte veroorzaken, moeten vermijden.

Gezonde huidgewoonten die huidkanker kunnen voorkomen

Wanneer je naar buiten gaat, zelfs als het voor korte tijd is, zorg er dan voor dat je zonnebrandcrème opsmeert. Je zou een zonnebrandcrème moeten kiezen met UV-bescherming en minimaal factor 15 of hoger. Je moet deze minstens 15 minuten voordat je naar buiten gaat op je huid aanbrengen. Opnieuw aanbrengen na 2 uur of na hevig zweten.

Ga niet naar buiten als de zon op zijn hoogst staat tussen 9am – 3pm. Bakken in de zon of onder zonnebanken volledig vermijden, is ook een ideale huidgewoonte.

Het eten van voedingsgroepen boordevol anti-oxidanten is ontzettend goed voor de gezondheid van je huid. Anti-oxidanten voorkomen dat vrije radicalen en schadelijke UV-stralen de huid beschadigen. Bladgroenten zitten vol met anti-oxidanten. Ook bessen en noten zitten boordevol anti-oxidanten.

Het regelmatig aanbrengen van Marokkaanse Arganolie op je huid is ook een gezonde huidgewoonte. Deze olie bevat talrijke anti-oxidanten, zoals vitamine E, polyfenolen, squaleen en ferulinezuur. De olie bevat ook andere voedingsstoffen die helpen de huid gezond te houden.

Zelfs als je deze gezonde huidgewoonten volgt, is het nog steeds goed om je lichaam te controleren op symptomen van huidkanker. Het vroeg opsporen van huidkanker biedt de beste kans op een succesvolle behandeling.

Het ontdekken van de vroegste waarschuwingssignalen van huidkanker

De symptomen van huidkanker verschijnen meestal op het gezicht en de benen, maar ze kunnen ook tussen de tenen voorkomen. Verschillende soorten huidkanker manifesteren verschillende symptomen. Maar let op deze tekenen van huidkanker en als je er één van ziet, zou je als allereerste een afspraak moeten maken met je dokter.

  • Een verhoogde bobbel die er wasachtig uitziet, vooral als deze in het gezicht of de nek voorkomt.
  • Rode bobbels die hard zijn en op het gezicht, de nek, armen of handen verschijnen.
  • Een schilferig huidplekje dat niet weggaat en niet glad wordt door het gebruik van lotion.
  • Elke moedervlek die verandert van grootte of die bloedt.
  • Een moedervlek met een onregelmatige rand kan ook een indicatie zijn.

Tekenen van huidkanker kunnen bijna overal tot uiting komen. Maar meestal vind je ze op delen van de huid die vaak worden blootgesteld aan de zon. Ze kunnen echter ook in verborgen en onverwachte gebieden opduiken, zoals tussen de tenen, onder de nagels en zelfs rond de genitaliën. Let dus goed op bij het controleren van je hele lichaam op de symptomen van huidkanker.