Arganolie Algemeen

Hou je van dat Brandschone Gevoel? Weet je het Zeker?

Hou je van dat Brandschone Gevoel? Weet je het Zeker?
Het brandschone gevoel betekend niet altijd dat het goed is!

Er wordt wel eens gezegd dat reinheid na goddelijkheid komt. Velen zullen het hiermee eens zijn. Het feit dat er veel producten zijn, bedoeld om het lichaam dagelijks te reinigen, is een sterk bewijs van hoe schoon we willen zijn. Maar te veel schoon zijn kan niet goed zijn. Is dat echt waar? Persoonlijke producten voor dagelijks gebruik, speciaal ontworpen om het lichaam schoon te houden, kunnen schadelijke ingrediënten bevatten. Dus je moet ervoor zorgen dat je voorzichtig bent als je dergelijke producten koopt.

Antibacteriële manie

Er zijn goede bacteriën en er zijn er die vervelende infecties kunnen veroorzaken. Het lijkt erop dat onze generatie vandaag de dag geobsedeerd is door het aanpakken van bacteriën. Je zult de woorden “antibacterieel” op tal van alledaagse producten zien prijken. Veel mensen zijn geobsedeerd door het gebruiken van handdesinfecterende en antibacteriële zeep. Meestal wordt triclosan, een antibacterieel ingrediënt, gevonden in onze handdesinfecterende en antibacteriële zeep. Het slechte van triclosan is dat er geconstateerd is dat het problemen veroorzaakt in de endocriene en reproductieve systemen. Er is niks mis met schoon zijn, maar overdrijven kan leiden tot problemen. Overmatig gebruik van triclosan kan de weg vrijmaken voor bacteriën die immuun zijn voor de antibiotica die we hebben.

De schuim obsessie

We hebben het idee dat hoe meer schuimend of bubbelend een product is, hoe schoner we zullen zijn. Als je in bad gaat of een douche neemt, geeft het zeepsop je echt het lekkere gevoel dat je helemaal schoon bent. Maar wist je dat dit zeepsop je niet alleen een schoon gevoel kan geven, maar ook gevaarlijke en zelfs giftige effecten voor het lichaam kan hebben?

SLS/SLES is het schuimmiddel dat wordt gebruikt in persoonlijke producten. De belangrijkste rol is om het vuil naar de oppervlakte te halen, wat ook de reden is waarom we dit lekkere gevoel associëren met zeepsop. Maar SLS ontdoet de huid van zijn natuurlijke vochtbarrière. Het resultaat is absoluut niet goed. Een geïrriteerde, ruwe en droge huid zul je ervan krijgen.

De gevaarlijke effecten van SLS

De huid absorbeert de chemische stoffen die je erin wrijft en SLS, als deze wordt opgenomen in het lichaam, heeft enkele gevaarlijke gevolgen. SLS bootst het hormoon oestrogeen na en het kan PMS en menopauzale symptomen veroorzaken, mannelijke vruchtbaarheid laten afnemen, en het risico verhogen dat je borstkanker krijgt.

De gevaarlijke effecten van SLES

SLES is de alcoholvorm van SLS. SLES kan je huid een beetje minder irriteren in vergelijking met SLS, maar de gevaarlijke effecten ervan mogen niet licht worden genomen. SLES kan niet door onze lever worden gemetaboliseerd. De bijwerkingen zullen veel langer duren. Onderzoeken en testen hebben aangetoond dat zowel SLS als SLES het haar zwak en broos maken, wat ook leidt tot haaruitval.

Dus bekijk eerst de ingrediënten voordat je een product koopt dat een brandschoon gevoel belooft. Schoon zijn, is alleen gezond als je het niet overdoet. Bij het schoonhouden van ons lichaam zouden we moeten letten op de ingrediënten van de persoonlijke verzorgingsproducten die we gebruiken. Vermijd de schadelijke chemicaliën die we hierboven hebben besproken. Het is beter om te kiezen voor producten die organisch of natuurlijk zijn en deze schadelijke chemicaliën niet bevatten. Zorg ervoor dat je eerst de ingrediënten leest!