Arganolie Algemeen

5 Schoonheidseigenschappen van Arganolie

5 Schoonheidseigenschappen van Arganolie
Arganolie is voor het hele lichaam te gebruiken.

Hoe behouden vrouwen hun schoonheid? Niet door niets te doen, dat is zeker! Een regelmatige schoonheidsroutine is erg belangrijk. Dat is waar Arganolie in het spel komt. Deze Marokkaanse olie bestaat al eeuwen en is al die tijd al favoriet bij de Berber vrouwen voor hun schoonheidsbehoeften. De olie wordt geperst uit de noten van de Arganboom die uitsluitend in het zuiden van Marokko voorkomt. Hier zijn de top 5 schoonheidseigenschappen van Arganolie.

Gezicht

Arganolie doet wonderen voor je gezicht. Breng het ’s avonds aan als intensieve vochtigheidsbehandeling of gebruik het als basis voor je make-up in de ochtend. Als je gezicht extra vochtigheid nodig heeft kun je deze olie op droge plaatsen aanbrengen en zo je gezicht voeden.

Je kunt de olie ook als gezichtsmassage-olie gebruiken voordat je gaat slapen. Giet een kleine hoeveelheid olie op je handpalmen en wrijf dat zachtjes in cirkelvormige bewegingen over je gezicht. Deze 100% natuurlijke olie is erg krachtig dus je hebt voor je gezicht maar een paar druppels nodig. De olie dringt gemakkelijk je huid binnen en wordt even zo makkelijk opgenomen. Het is niet-vettig en geeft dus geen plakkerig gevoel.

Haar

Arganolie bevat anti-oxidanten die schade aan het haar op celniveau repareren. Hierdoor wordt je haar weer gezond. De olie maakt je haarschachten glad en voorkomt daarmee kroezig haar of haar dat alle kanten uit gaat staan. Arganolie herstelt de glans in het haar door dat gehydrateerd en gezond te houden. Essentiële vetzuren in de olie verbeteren de proteïne structuren en geven je sterk en gezond haar.

Deze wonderolie werkt ook goed voor geverfd haar doordat het droogheid en schade tegengaat. Tegelijkertijd brengt het de kleur beter naar voren en laat het het haar glanzen. En hoewel het een uitstekende moisturizer voor je haar is wordt je haar er niet zwaarder van waardoor het er levenloos uit zou zien. Deze Marokkaanse olie laat geen vettig residu achter dus je kunt nog steeds genieten van haar dat licht is en vol aan volume!

Ellebogen

Donkere ellebogen zijn meestal het gevolg van een opbouw van dikke huid door al de wrijving en druk op die plaats. Hou je ellebogen gehydrateerd om de opeenhoping van dode huidcellen op deze plaats te verhinderen. Breng elke dag onmiddellijk na bad of douche Arganolie op je ellebogen aan. De essentiële vetzuren in deze olie verzachten de ruwe huid en houden je ellebogen gehydrateerd door het vocht in te sluiten. Exfolieer de dode huidcellen met een mengsel van Arganolie en suiker.

Handen en Nagels

Een van de beste moisturizers voor je handen en nagels is deze Marokkaanse olie. Breng de olie onmiddellijk na het wassen op je handen aan. Vergeet niet de gebieden rond elke nagel grondig in te wrijven. Dit verzacht en hydrateert niet alleen de nagelriemen maar versterkt ook zwakke of broze nagels. Hierdoor vermijd je chippen en barsten van de nagels. Regelmatig gebruik van deze olie geeft je nagels ook een gezonde glans.

Lichaam

Zoals al eerder vermeld wordt deze Marokkaanse olie gemakkelijk door de huid opgenomen zonder een vettig gevoel achter te laten. Deze eigenschap maakt deze wonderbaarlijke olie een geweldige moisturizer voor het hele lichaam. Masseer de olie na bad of douche op je huid om vocht in je lichaam in te sluiten. Het hydrateert en beschermt de huid tegen uitdrogen. De olie zit vol met vitamine E, essentiële vetzuren en anti-oxidanten. Deze voedingsstoffen houden de huid stevig en soepel zodat geen striemen of cellulitis optreedt.