Argan Cosmetica

Marokkaanse Arganolie Zorgt van Nature voor Nagels

Marokkaanse Arganolie Zorgt van Nature voor Nagels
Arganolie is perfect voor het hydrateren van je Nagels.

Je nagels hebben meer nodig dan alleen een manicure of pedicure. Je moet ze ook verzorgen, omdat ze je bij veel zaken van dienst zijn. Nagels beschermen je vingertoppen en je tenen. Heb je er ooit over nagedacht hoe je op een jeukend plekje moet krabben zonder nagels? Waarschijnlijk geeft dat niet zo veel verlichting. Maar krab niet te veel, omdat je meer kunt doen dan alleen de jeuk verlichten of zelfs verergeren.
Laten we weer teruggaan naar waar we het over hadden. Nagels helpen ons ook kleine objecten op te pakken, zoals je favoriete flesje nagellak. Je nagels kunnen ook onderliggende gezondheidsproblemen aanduiden. Met al deze vormen van gebruik, hoef je zeker geen twee keer na te denken over het belang van een goede verzorging.

Natuurlijk is een manicure of pedicure een vorm van verwennerij waarmee de meesten van ons zichzelf verwennen, maar dit is niet de enige verzorging die je nagels nodig hebben. Je kunt je nagels zelfs al beschadigen als je niet voorzichtig genoeg bent met het flesje nagellak dat je gebruikt. Tal van nagellak merken bevatten ingrediënten aangeduid als het giftige trio . Wat zijn de ingrediënten van nagellak die deel uitmaken van het giftige trio?

Het giftige trio

  • DBP

    Dit is een afkorting voor dibutylftalaat. Testen uitgevoerd op proefdieren laten zien dat DBP kanker kan veroorzaken. Het staat er ook om bekend astma uit te lokken. DBP heeft ook negatieve effecten aangetoond op de ontwikkelings- en reproductieve functies, met name bij het mannelijke voortplantingssysteem.

  • Tolueen

    Zul jij iets opsmeren dat vaak wordt gevonden in benzine? Je bent geen auto die benzine nodig heeft. Wist je dat tolueen een chemisch oplosmiddel is dat wordt gevonden in benzine? Tolueen kan gemakkelijk worden geabsorbeerd door de huid en nagels. Het kan ook via de inademing worden opgenomen in het lichaam. Tolueen staat erom bekend mensen voor korte tijd te bedwelmen en duizelig te maken.

  • Formaline

    Ook wel formaldehyde genoemd. Je moet niet vergeten de ingrediënten te controleren van de nagellak die je op je nagels lakt. Formaline staat erom bekend kanker te veroorzaken bij mensen. Zou jij prachtige nagels willen inruilen voor kanker? Absoluut niet!

Verdere verzorging dan manicure en pedicure

Naast een manicure en een pedicure zou je je nagels moeten hydrateren. Droge nagels zullen gemakkelijk breken. Het gebrek aan vocht zal leiden tot broze nagels en je zult zeker niet willen dat je nagels zo gemakkelijk breken en scheuren.

Natuurlijke nagelverzorging met Marokkaanse Arganolie

Marokkaanse Arganolie is perfect om je nagels gehydrateerd en sterker te maken. Het zit boordevol vitamine E, een krachtige anti-oxidant en een geweldige vochtinbrenger. Vitamine E voedt ook de nagels. De essentiële vetzuren in Marokkaanse Arganolie helpen de nagelriemen te hydrateren en zorgen er tegelijkertijd voor dat de nagels worden gehydrateerd en versterkt.

Je kunt je nagels insmeren met de olie en dit laten inweken. Je kunt ook een kleine hoeveelheid olie op je handpalm smeren en voorzichtig richting je nagels masseren. Je kunt je nagels ook gedurende 15 minuten weken in een gelijke hoeveelheid van deze olie en citroen. Alleen afspoelen met lauwwarm water en dep je handen droog met papieren doekjes.