Argan Cosmetica

Moeten Tieners Zich Zorgen Maken over Huidveroudering?

Moeten Tieners Zich Zorgen Maken over Huidveroudering?
Zorg vanaf een jonge leeftijd goed voor je huid en profiteer er later van!

Het onderwerp anti-veroudering en anti-verouderingstips is populair onder volwassenen, terwijl tieners zich nauwelijks bezighouden met het onderwerp. De waarheid is dat het behouden van een jeugdig en levendig uitziende huid begint met gezonde gewoonten die al op jonge leeftijd worden toegepast.

Dus de tienerjaren zijn eigenlijk het ideale moment voor iemand om controle uit te oefenen op hoe elegant de huid zal verouderen. Als je nog jong bent, zou je een verzorgingsroutine en een gezond dieet moeten volgen om je huid er gezond, levendig en jeugdig uit te laten zien, nu en in de jaren die nog moeten komen.

Het natuurlijke verouderingsproces

Het is belangrijk dat iemand het natuurlijke verouderingsproces goed begrijpt voordat er begonnen wordt met een anti-verouderingsroutine. Je moet weten dat er simpelweg een aantal dingen zijn waar je geen controle over hebt bij huidveroudering. Aangezien huidveroudering een natuurlijk biologisch proces is, moet je niet verwachten dat je kunt voorkomen dat rimpels, fijne lijntjes en ouderdomsvlekjes je huid op zullen kruipen. Je kunt alleen de aanvang van de tekenen van huidveroudering vertragen, maar te zijner tijd zullen ze je huid beginnen over te nemen, ongeacht hoe goed je huidverzorgingsroutine of hoe krachtig je anti-verouderingsproducten ook mogen zijn.

Factoren die betrokken zijn bij huidveroudering

Ook zijn er diverse factoren die bepalen hoe snel je huid zal verouderen. Deze factoren zijn in twee categorieën op te delen. De eerste zijn degene waar je geen controle over hebt en de tweede categorie zijn degenen waar je wel controle over hebt. Zowel de genen als de elementen zijn belangrijke spelers bij het verouderen van de huid. Wellicht heb je een aantal erfelijke huidaandoeningen overgenomen die een aanslag kunnen plegen op de huid. Zowel overmatige blootstelling aan de ultraviolette stralen van de zon als een droge en vervuilde lucht kunnen het proces van huidveroudering versnellen. Naarmate de tijd verstrijkt zullen al deze factoren eraan bijdragen dat je huidoppervlak ruwer wordt en de lagen van de interne huidcellen, die leiden tot het verzakken van de huid, verdunnen en tekenen van huidveroudering tevoorschijn komen. Dus wat kun je doen? Nu je nog steeds in je tienerjaren bent, zou je een gezond dieet moeten volgen en het blootstellen van je huid aan agressieve elementen moeten vermijden. Door deze twee tips te volgen, zul je in staat zijn om op zijn minst het begin van huidveroudering te vertragen.

Licht-veroudering

Tieners stellen zich vaker bloot aan de hitte van de zon. De ADA (American Academy of Dermatology) stelt dat ongeveer 80% van blootstelling aan de zon plaatsvindt rond de leeftijd van 18 jaar. Hoewel de effecten van je blootstelling aan de zon niet direct zichtbaar zijn, zullen de effecten zich gaan manifesteren naarmate de jaren verstrijken. Als je je huid blijft blootstellen aan de hitte van de zon, zal de huid er op vroege leeftijd al verweerd en leerachtig uit gaan zien. Je beste wapen om vroege lichtveroudering te voorkomen, is om altijd zonnebrandbescherming op te smeren.
Bescherming tegen de zon zou een dagelijkse gewoonte moeten zijn, evenals het hydrateren van de huid. Een geweldige vochtinbrenger voor de huid is Marokkaanse Arganolie. Niet alleen zit deze olie boordevol voedingsstoffen met hydraterende eigenschappen, het bevat ook anti-oxidanten die de huid beschermen tegen de agressieve effecten van ultraviolette straling en vrije radicalen.