Argan Cosmetica

Alle Voedingsstoffen die Je Huid Nodig Heeft

Alle Voedingsstoffen die Je Huid Nodig Heeft
Groeten, Fruit en Arganolie zijn perfect voedingsstoffen voor de huid.

Als mensen het over huidverzorging hebben hoor je telkens weer het woord “anti-oxidanten” vallen. Je wordt iedere keer weer geadviseerd voedsel te eten of supplementen te nemen die rijk zijn aan anti-oxidanten zoals Vitamine A, E, C en K. En hoewel dit een goede gewoonte is kun je toch nog vragen hebben. Bijvoorbeeld waarom deze vitamines zo belangrijk zijn en waarom ze zo goed zijn voor je huid. Dit artikel probeert antwoord te geven op jouw vragen over enkele anti-oxidanten en hun rol bij de verzorging van je huid.

Voedingsstoffen Om Je Huid te Verzorgen

Vitamine C

Dit is je bescherming tegen ouder worden. Deze vitamine gaat de effecten van te veel zon tegen. Het reduceert schade die veroorzaakt wordt door vrije radicalen. Vitamine C beschermt je niet alleen tegen de zon maar ook tegen rook en vervuiling. Het is belangrijk om je huid vrij van vrije radicalen te houden omdat anders te weinig collageen en elastine wordt geproduceerd. Wat zijn collageen en elastine? Dat zijn de vezels die de structuur van je huid uitmaken.

Vitamine E

Net zoals zijn maatje vitamine C is ook vitamine E een krachtige anti-oxidant die de schadelijke effecten van de zon tegengaat en tegelijkertijd de productie van kankerverwekkende cellen verhindert. Onderzoek suggereert dat wanneer Vitamines E en A gecombineerd worden de kans op basaalcelcarcinoom, een veel voorkomende vorm van huidkanker, met 70% afneemt. Vitamine E bestrijdt tevens droogheid van de huid en rimpels!

Vitamine A

Tekort aan Vitamine A kan onder meer acne en droge huid, dunner wordend haar, roos en zwakke nagels veroorzaken. Dat komt omdat vitamine A verantwoordelijk is voor gezonde groei en reparatie van cellen.

Vitamine K

Denk je misschien nog dat Vitamine K gewoon weer een fabeltje is van je grootmoeder? Dan heb je het mis! Tekort aan vitamine K kan leiden tot spataderen en een chronische huidafwijking in het gezicht die we rosacea noemen. Vitamine K is net zo belangrijk als de andere anti-oxidanten bij het gezond en glanzend houden van je huid!

Deze voedingsstoffen treffen we aan in bladgroenten en fruit. Spinazie, bessen en noten zijn een paar uitstekende bronnen van deze anti-oxidanten! Als je dus een gezonde en fraaie huid wil kun je maar beter voedsel in je maaltijden opnemen dat vol zit met anti-oxidanten.

Zoals je gelezen hebt beschermen anti-oxidanten zoals vitamine C, E, A of K je huid tegen schade door onstabiele moleculen die ook wel bekend staan als “vrije radicalen”. Deze moleculen beschadigen je huidcellen waardoor je er te snel oud uit komt te zien. Behalve anti-oxidanten heeft de huid ook Omega 3 nodig. Omega 3 vetzuren zijn belangrijk bij het sterk houden van de opperhuid. Hierdoor kunnen vuil en externe gifstoffen buiten worden gehouden. Je huid heeft essentiële vetzuren nodig voor bescherming en reparatie van de huid en om de productie van talg te reguleren. Minpunt is dat deze vetzuren niet door je lichaam zelf kunnen worden aangemaakt. Een goede bron van essentiële vetzuren is Arganolie. Deze olie geeft je alle essentiële vetzuren en anti-oxidanten die je nodig hebt om je huid gezond te houden. Als je regelmatig deze olie gebruikt hoef je je niet veel zorgen meer te maken over huidproblemen!