Argan Cosmetica

Altijd Kletsverhalen over Haar Gehoord?

Altijd Kletsverhalen over Haar Gehoord?
Onzin als "Was je haar elke dag met Shampoo"

Zei jouw moeder altijd dat je je haar moest drogen voordat je naar bed ging? Weet je nog hoe ze je je haar 100 keer liet borstelen voor het naar bed gaan? Vroeg je je wel eens af waar al die regeltjes goed voor waren?

Het is niet makkelijk om de regels die je als kind ingepeperd hebt gekregen niet op te volgen. Maar op een gegeven moment slaat de twijfel toe, word je sceptisch en ga je zelf op zoek naar antwoorden. Waarschijnlijk heb je al heel wat verhalen over je haar gehoord. Advies: geloof niet alles wat je hoort, zelfs niet van je moeder. Een beetje sceptisch zijn zou wel een heel goed voor je kunnen zijn.

Welke Verhaaltjes over Haar Geloofde Jij?

Leg je hoofd nooit op een kussen als je haar nog nat is want daar word je kaal van.

Dit is een van de meest populaire mythes over haar die er bestaan. Dit rare verhaal vinden we in diverse culturen terug. Het is niet waar dat je kaal wordt als je met nat haar gaat slapen. Mensen die dit verhaal niet geloofden zullen het beamen.

Je haar 100 keer per dag borstelen maakt het glanzender.

Ook dit is een populair verhaal omdat je het vaak in sprookjes terugziet. Misschien is het in de sprookjeswereld wel mogelijk, maar in de echte wereld werkt het zo niet. Je haar borstelen maakt het niet glanzender. Essentiële oliën zoals Marokkaanse Arganolie krijgen dit wél voor elkaar. Deze olie, die ook wel het vloeibare goud uit Marokko wordt genoemd, helpt schade aan het haar te repareren waardoor het glanzender wordt en er gezonder uitziet.

Was je haar elke dag met shampoo.

Je haar elke dag met shampoo wassen droogt het uit. Je haar bevat natuurlijke oliën om het tegen droogheid en dofheid te beschermen. Elke dag shampoo gebruiken zal deze oliën verwijderen en het haar droger maken. 3-4 keer per week wassen is beter. Een goede conditioner is een goed alternatief op dagen dat je geen shampoo gebruikt. Een conditioner kan het vocht dat je haar nodig heeft vasthouden.

Knip de gespleten haarpuntjes af zodat deze zich niet verspreiden.

OK, deze is nogal wiedes, gespleten haarpuntjes vormen geen ziekte. Het verspreidt zich niet. Je haar met je eigen schaar afknippen kan bijdragen aan het probleem, vooral als je schaar bot is of je verkeerd knipt. Ga minstens één keer per maand naar de kapper om gespleten eindjes af te laten knippen. Ook regelmatig Arganolie aanbrengen voorkomt gespleten haarpuntjes. Arganolie zit vol met essentiële vetzuren oftewel EVZ’en. EVZ’en versterken de proteïne verbindingsstructuren van het haar. Daardoor wordt elke individuele haar steviger en kunnen gespleten eindjes genezen.

Je haar knippen maakt dat het sneller of langzamer groeit.

Het is duidelijk dat je hier twee tegenstrijdige resultaten hebt met een en dezelfde actie. Maar welke is het nu? Het antwoord is geen van beide. Je haar knippen maakt de haargroei niet sneller of langzamer. Neem supplementen in pilvorm voor je haar als je wil dat je haar sneller groeit. Zorg dat je haar de voeding krijgt die het nodig heeft. Regelmatig aanbrengen van het vloeibare goud uit Marokko helpt! Het bevat voedingsstoffen die essentieel zijn voor de groei en reparatie van het haar!