Argan Cosmetica

Last van een Droge Huid? Hier de Oplossing

Last van een Droge Huid? Hier de Oplossing
Neem afscheid van je droge uit door Arganolie te gebruiken.

Xerotis cutis, beter bekend als een droge huid, is een toestand van de opperhuid die gepaard gaat met een gespannen en jeukende huid. Een droge huid op het gezicht is erg vervelend omdat je gezicht altijd zichtbaar is. Als droge huid niet snel behandeld wordt kan dat leiden tot schilferen, roodheid of lijntjes die eruit zien als kleine barstjes. Gebieden die extra gevoelig zijn voor droogheid zijn de zijkanten van de mond, de neus en rondom de ogen en wenkbrauwen.

Uitdroging is de hoofdoorzaak van een droge huid. Het weer speelt een grote rol bij hoe je huid aanvoelt en reageert. Misschien heb je wel eens gemerkt dat je huid droog aanvoelt wanneer het koud is of hard waait. Elke plotselinge verandering in het weer zoals regen, lage vochtigheid of te veel zon heeft effect op je huid. Vitaminegebrek, slechte gezondheid of een ongezonde levensstijl kunnen allemaal bijdragen aan een droge huid.

Als je last hebt van een droge huid is het eerste wat je moet doen de oorzaak zien te achterhalen. Als je de oorzaak eenmaal weet heb je meer kans om met succes je droge huid aan te pakken. Er bestaan veel traditionele en Doe-Het-Zelf behandelingen om een droge huid te bestrijden. Sommige mensen geven de voorkeur aan een natuurlijke behandeling van xerosis cutis omdat de chemische componenten in sommige medicijnen het alleen maar erger maken.

Je Kunt Een Droge Huid Bestrijden

Wedden dat je niet wist dat de kleinste veranderingen in je rithme al een groot verschil kunnen maken? Bijvoorbeeld het vervangen van je gezichtsreiniger door een milder type. Je gezicht met koud water wassen kan helpen maar bedenk dat je je gezicht niet te vaak moet wassen. Daar droogt het namelijk verder van uit.

Natuurlijke moisturizers zoals kokosmelk of honing werken goed als ze op de huid worden aangebracht. Marokkaanse Arganolie is een zeer krachtige moisturizer. Het bevat een hoge concentratie Vitamine E dat effectief de huid hydrateert. Het bevat ook andere voedingsstoffen met vochtinbrengende eigenschappen zoals essentiële vetzuren en sterolen. Arganolie wordt voor steeds meer vrouwen op de hele wereld de favoriete remedie tegen een droge huid.

Haal wat van deze wonderbaarlijke olie in huis. Behalve dat het de opperhuid hydrateert dringt het ook diep in de huid door en geneest de huid van binnenuit. Arganolie zit vol met anti-oxidanten en helpt huidcellen tegen schade te beschermen en te repareren. Bekijk het als volgt. De vitamines en voedingsstoffen in Arganolie zijn net kleine dokters voor je verzwakkende huidcellen. Ze repareren cellen en bevorderen de groei en ontwikkeling ervan.

Kalm aan doen met zoetigheid en cafeïne zal de toestand van je huid van binnenuit veranderen. Probeer eens supplementen uit die rijk zijn aan vitamines A, E en C. Bladgroenten en fruit zitten vol met deze krachtige anti-oxidanten. Zorg dus dat je deze in ruime mate opschept.

Bescherm je tegen de zon! De goede oude zonnebrandlotion voorkomt droogheid en voortijdige veroudering van de huid. De remedie die misschien wel het meest over het hoofd wordt gezien is het drinken van voldoende water. Hydrateer je lichaam van binnenuit. Drink de aanbevolen hoeveelheid van 8 glazen per dag. Dat verhindert niet alleen uitdroging van je huid, je spoelt er ook giftige afvalstoffen mee weg.

Schrijf een reactie