Argan Cosmetica

Zorgen over Rimpeltjes, Leer er Meer Over!

Zorgen over Rimpeltjes, Leer er Meer Over!
Elke dag water drinken kan al helpen tegen rimpels!

Mimische rimpeltjes, diepe rimpels – hoe je ze ook wil noemen – maken dat je er ouder uitziet. Wat veroorzaakt deze onooglijke lijntjes?

Er kunnen diverse oorzaken zijn, zoals te lange blootstelling aan de zon of ongezonde eetgewoontes.

Pure arganolie is een goede natuurlijke oplossing om huidveroudering te voorkomen.

In dit artikel geef ik je naast arganolie nog een paar tips om lijntjes in je gezicht te voorkomen of weg te werken!

Hier volgen enkele suggesties om fijne lijntjes te voorkomen of weg te werken:

  • Niet veel mensen realiseren zich dat gewoon elke dag genoeg water drinken al helpt tegen de vorming van rimpels. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe goed water voor ons lichaam is.
  • Hou er een gezonde levensstijl op na! Zorg dat je genoeg rust en niet rookt of drinkt. Roken is een van de hoofdoorzaken van voortijdige veroudering. Ook ‘s avonds laat opblijven en drinken kan vervelende lijntjes veroorzaken.
  • Eén kopje groene thee per dag houdt rimpels op afstand. Voeg deze thee aan je dagelijkse routine toe en je zult al snel een gladdere huid krijgen. Groene thee bevat anti-oxidanten die heel goed zijn in het verminderen van rimpels.
  • Als iets rijk is aan vitamine E, geef het dan het groene licht. Eet voedsel dat vitamine E bevat. Probeer eens vis of visolie. Via tabletten of via je voeding, vitamine E is een krachtige bondgenoot bij de bestrijding van rimpels.
  • Vitamine A zit in groene bladgroenten. Net zoals Vitamine E is ook Vitamine A goed voor de huid.
  • We noemden al anti-oxidanten, vitamines E en A, dus waarom geen producten proberen waar deze stoffen in zitten? Arganolie zit bomvol anti-oxidanten zoals vitamine E en bomvol essentiële vetzuren. Dit zijn allemaal wapens tegen huidveroudering. De olie verhindert niet alleen vroegtijdige huidveroudering, maar kan ook een beschadigde huid vernieuwen en herstellen.
  • Net als Arganolie is ook Olijfolie goed tegen rimpels. Je kunt deze oliën gebruiken om de rimpels uit je gezicht weg te masseren. Breng het op je huid aan, speciaal op de aangetaste plaatsen, en masseer de olie in lichte cirkelvormige bewegingen over je gezicht.
  • Hydrateren! De huid gehydrateerd houden verkleint de aanwezigheid van fijne lijntjes. Rimpels zijn op een goed gehydrateerd gezicht niet zo goed te zien als op een droog en schilferig gezicht.
  • Botox en Micro-Dermabrasie zijn zeer populaire keuzes. Maar voor de wat meer behoudender mensen zijn ook niet invasieve cosmetische behandelingen verkrijgbaar. Radio frequentie therapie, pellen met glycol en pellen met diamant zijn alternatieven voor botox.

Er zijn veel manieren die je kunt overwegen om zichtbare lijntjes op je gezicht te voorkomen of te verminderen.

Onthou de basis en dat is: hoe natuurlijker, hoe beter. Soms is het gewoon een kwestie van even uitzoeken wat voor jou werkt en daar dan bij blijven.

Het is ook verstandig om eerst een huidarts te raadplegen voordat je wat riskantere methodes wil gebruiken.

Schrijf een reactie