Argan Cosmetica

Haarproblemen Door een Hoge Vochtigheidsgraad?

Haarproblemen Door een Hoge Vochtigheidsgraad?
Arganolie voorkomt pluizig haar!

Als het vochtig begint te worden, zullen ongetwijfeld veel mensen pluizig haar krijgen. Vochtigheid maakt het haar plotseling onhandelbaar en dit geldt voor alle haartypes. Als de luchtvochtigheid hoog is, zullen veel mensen plotseling droog, onhandelbaar en ruw haar hebben. Het is waar dat vochtigheid alleen al chaos in je haar kan aanbrengen, maar er zijn ook andere factoren die precies hetzelfde kunnen doen en als deze dingen samenkomen, zul je er zeker van kunnen zijn dat je niet blij zult zijn met de effecten ervan op je haar.

Je haar temmen tijdens vochtige dagen

Hoe tem je je haar op vochtige dagen? Als eerste zul je de effecten moeten begrijpen van vochtigheid op het haar. Zodra je dit kunt, zul je over de nodige kennis beschikken om het te winnen van vochtigheid.

In dit seizoen kun je verwachten dat je met een paar warme, vochtige dagen wakker zult worden. Het is uiteindelijk zomer. Naarmate de dagen warmer worden, zal je haar gaan reageren op de vochtigheidsgraad in de lucht. Je moet weten dat het menselijke haar hygroscopisch is. Dit is een mooie manier om te zeggen dat ons haar snel absorbeert en vocht vasthoudt, vooral op dagen met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Dit zorgt ervoor dat het haar uitzet. Een dergelijke verandering in het haar maakt het moeilijk je haar te behandelen en stylen.

Als de dagen met een hoge luchtvochtigheid daar zijn, zal je haar vocht in de lucht beginnen op te nemen en het zal snel duidelijk worden dat de luchtvochtigheid ervoor zorgt dat je haar gaat reageren. Er zijn duidelijke verschillen in hoe de verschillende haartypes reageren op vocht in de lucht, maar ook de haren op hetzelfde hoofd kunnen onvoorspelbare reacties hebben. Waarom is dat? Laten we eens wat meer te weten komen over haar. Er zijn twee soorten proteïnes in het haar. Dit zijn de orthocortex en de paracortex. Deze twee soorten haarproteïnes reageren verschillend op watermoleculen. Deze verschillende reacties op watermoleculen zal ertoe leiden tot sommige delen meer water absorberen, terwijl andere delen minder water absorberen. Dit zal leiden tot klitten in je haren of ervoor zorgen dat het haar pluizig wordt.

Degenen die van nature krullend haar hebben, zullen merken dat ze op vochtige dagen ofwel veel krullen of pluizig haar krijgen. Het is het beste om je krullen tijdens het opdrogen met rust te laten (drogen met lucht en geen föhn gebruiken) of in ieder geval zo min mogelijk borstelen en kammen tijdens vochtige dagen, omdat dit wrijving zal creëren. Wrijving maakt het nog erger. Het is ook ideaal om je mooie krullen in hun natuurlijke staat te laten en je stijltang in de tussentijd op te bergen. Degenen met fijn, steil haar moeten niet vergeten een ​​volumegevende shampoo en conditioner te gebruiken, en mensen met golvend fijn haar moeten hun haar gewoon los laten hangen.

Marokkaanse Arganolie

Een geweldig haarproduct dat pluizig en onhandelbaar haar zal temmen, is Marokkaanse Arganolie. Arganolie zal je lokken ook voeden, herstellen en beschermen! Hoe is dit mogelijk? De olie bevat tal van voedingsstoffen die gezond zijn voor het haar, zoals vitamine E, essentiële vetzuren en nog veel meer!