Argan Cosmetica

Krijg Jij Genoeg Voedingsstoffen Binnen die Acne Bestrijden?

Krijg Jij Genoeg Voedingsstoffen Binnen die Acne Bestrijden?
Eet goed en blijf van de Acne af!

Als je een tiener bent is het normaal dat je last hebt van acne. Acne is een natuurlijk onderdeel van je ontwikkeling van kind tot volwassene. Extreme variaties in hormonen spelen in een grote rol bij uitbraken van acne op je huid.

Net als bij volwassenen kan acne een teken zijn van plaatselijke infecties. Maar acne kan ook veroorzaakt worden door inwendige gifstoffen, zware menstruatie, aanloop naar de overgang of gebrek aan evenwicht in je hormonen. Ook slechte voeding of een verzwakt immuunsysteem kan een oorzaak zijn. Maar wat ook de oorzaak is, je huid produceert te veel talg. Talg is de dikke vettige uitscheiding die je poriën blokkeert.

Voedsel dat veel suiker bevat, zoals chocola of frisdrank, krijgt vaak de schuld van de puistjes. Maar wist je dat de kans groter is dat acne ontstaat door ongezond eten of een ongezonde levensstijl? Dieet en hygiène spelen dus een belangrijke rol bij het bestrijden van je puistjes. Ook stress is een factor die acne kan verergeren. Leer je stress onder controle te krijgen en je zult meteen flinke verbeteringen zien.

Een van de stoffen die ons beschermen tegen acne en die we vaak over het hoofd zien is zink. Zorg dat je samen met andere belangrijke voedingsstoffen ook zink binnenkrijgt. Het lichaam heeft dit mineraal nodig om zichzelf te genezen. Zink is ook belangrijk voor de gezondheid van het zenuwstelsel en van de huid.

Er zijn veel externe factoren die Zink kunnen vernietigen of het lichaam kunnen hinderen bij het opnemen van dit mineraal. Medicijnen, ongezond eten en zelfs uitlaatgassen van auto’s zijn bijvoorbeeld factoren die de hoeveelheid zink in het lichaam kunnen verlagen.

Behalve zink zijn ook Vitamine A of Retinoïden, een afgeleide van Vitamine A, belangrijk bij de bestrijding van acne en andere aandoeningen van de huid. Retinoïden worden vaak door huidartsen voorgeschreven maar je kunt deze vitamine ook door het eten van groenten binnenkrijgen. Vitamine A en retinoïdezuur zit onder andere in groene bladgroenten zoals boerenkool, broccoli of spinazie.

Gebrek aan Vitamine B2 kan een oorzaak zijn van acne. B2 of riboflavine is essentieel voor een gezonde huid, nagels en haar. Vitamine B2 speelt ook een grote rol bij de groei, energie afgifte en onderhoud van de slijmvliezen in je spijsverteringskanaal. Dit verbetert de spijsvertering en voorkomt de opbouw van bacteriële afvalstoffen. Gedroogde kruiden en paprika zijn rijke bronnen van Vitamine B2.

Omega-3 Vetzuren oftewel essentiële vetzuren uit vettige vis kunnen zowel acne bestrijden als je humeur in stand houden. Uitstekende bronnen van deze gezonde vetten zijn walnoten, zalm, kruidnagelen en Arganolie.

Pure Arganolie bevat ook een type proteïne genaamd Steroline. Deze proteïne zorgt voor gezonde celmembranen van huidcellen. Arganolie kan ook ontstekingen bestrijden en de stofwisseling van de huid verbeteren. Arganolie zit boordevol natuurlijke anti-oxidanten en andere voedingsstoffen die essentieel zijn voor de huid. Er kan dan ook geen twijfel over bestaan dat Arganolie voor iedereen een van de beste en meest effectieve anti-acne opties is.

Schrijf een reactie