Argan Cosmetica

Haal Vitale Voedingsstoffen voor Je Haar Uit Je Ontbijt

Haal Vitale Voedingsstoffen voor Je Haar Uit Je Ontbijt
Cottage Cheese zit vol met voedingsstoffen waar je de dag meer kunt beginnen.

Goede en uitgebalanceerde voeding voor je haar begint met voldoende proteïnes. Proteïnes vormen de bouwblokken van cellen en je haar bestaat uit cellen. Naast proteïnes heeft je haar ook complexe koolhydraten nodig.

Deze koolhydraten sprokkelen de proteïnes die je haar nodig heeft bij elkaar en bouwen ze vervolgens op. Het volgende wat je nodig hebt is ijzer. Ijzer is erg belangrijk voor het gezond houden van je haar. Andere belangrijke vitamines & mineralen zijn het vitamine B complex, foliumzuur, B12 en zink. Deze dragen allemaal bij aan de energieproductie van het lichaam, en dat is vitaal voor de opbouw van cellen en weefsel.

In dit artikel willen we het belang van uitgebalanceerde voeding nog eens onder de aandacht brengen. In de ochtend is het energieniveau van je lichaam op z’n laagst. Ook de haarfollikels hebben hier last van, en daarom heb je een ontbijt nodig dat rijk is aan proteïnes. Hier volgt een lijst van aanbevolen voedingsmiddelen die je in de ochtend samen met je normale groenten en vers fruit zou moeten eten.

Korte Graan Zilvervliesrijst

Je hebt complexe koolhydraten nodig. Deze geven je langer energie dan gewone geraffineerde koolhydraten. Korte graan zilvervliesrijst is een goed voorbeeld hiervan. Het is een goede bron van vezels en B vitamines.
Aanbevolen Hoeveelheid: 175 – 180 calorieën (ongeveer 50 gram in ongekookte vorm)

Rundvlees

Als je geen problemen met je cholesterol hebt wordt rundvlees aanbevolen voor een optimale gezondheid van het haar. Rundvlees geeft je alle proteïnes die je lichaam nodig heeft. Daarnaast is het ook een goede bron van B vitamines en ijzer. Dit zijn allemaal belangrijke mineralen voor glanzend en gezond haar.
Aanbevolen Hoeveelheid: 175 calorieën (geroosterd of gegrild mager rundvlees)

Eieren of Eiwit

Als je om gezondheids- of andere redenen geen rood vlees wil eten is het wit van eieren een goede vervanger voor rundvlees. Eiwit is na dierlijke proteïne het beste. Het bevat ook minder vet.
Aanbevolen Hoeveelheid: 84 calorieën (ongeveer 1 ei)

Huttenkaas

Huttenkaas is vetarm, lekker en zit vol met proteïnes. Je kunt het als ontbijt of lunch eten als je geen tijd hebt om eieren te koken. Huttenkaas is daarnaast ook een goede bron van calcium. Probeer huttenkaas eens met vers fruit of bessen voor extra vitamines en voedingsstoffen.
Aanbevolen Hoeveelheid: 72 calorieën.

Spek

Zeker niet het ideale voedsel als je problemen met je gewicht hebt of probeert af te vallen. Een normale hoeveelheid spek geeft je wel een extra portie B vitamines, zink en proteïnes.
Aanbevolen Hoeveelheid: 576 calorieën

Vis en Arganolie

Vis is een goede bron van proteïne en essentiële vetzuren, maar voor een snel ontbijt kun je beter wat Arganolie over je salade-ontbijt sprenkelen of als dip voor je brood gebruiken. Arganolie zit vol met Vitamine E en andere anti-oxidanten plus essentiële vetzuren. Dat zijn allemaal vitale voedingsstoffen voor gezond haar zijn.
Aanbevolen Hoeveelheid: 180 calorieën (zalm), 72 calorieën (1 eetlepel Arganolie)