Koken Met Culinaire Arganolie

Rode Zeebaars Besprenkeld met Marokkaanse Arganolie

Rode Zeebaars Besprenkeld met Marokkaanse Arganolie
Arganolie geeft net dat extra's aan een maaltijd.

Wil je jezelf een zeer gezonde maaltijd voorschotelen? Denk dan aan gestoomde vis besprenkeld met Marokkaanse Arganolie! Dit is erg eenvoudig klaar te maken en het beste nieuws is dat het erg lekker smaakt! In dit recept zullen we de rode zeebaars stomen.

Daar velen van ons, als gevolg van de drukke levensstijl die we leiden, zich voor hun maaltijden storten op fast food ketens hebben we onze gezondheid verwaarloosd. Maaltijden van fast food ketens zwemmen vaak in de olie en zijn erg ongezond. Ons ongezonde eten en onze levensstijl hebben tot een groot probleem geleid. Obesitas is één van de grootste problemen waarmee de Westerse wereld wordt geconfronteerd. Het kan leiden tot ernstige complicaties, zoals diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en zelfs de dood. Het is tijd om terug te gaan naar het gezonde pad en één van de simpelste dingen die we kunnen doen, is het starten met eten van gezonde maaltijden.

Gestoomde rode zeebaars met Marokkaanse Arganolie

Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om dit gezonde gerecht te kunnen maken. Je zult naar je plaatselijke supermarkt moeten gaan om de ingrediënten te kopen. Als dit de eerste keer zou zijn dat je vis en verse producten gaat kopen, dan zal het niet zo moeilijk zijn om datgene te vinden wat je nodig hebt. Vraag gewoon aan je plaatselijke kruidenier in welk pad de producten liggen die je nodig hebt.

De ingrediënten

Aan de slag met de ingrediënten!

 • Rode zeebaars – De grootte van de rode zeebaars is afhankelijk van het aantal mensen waar je voor kookt. Zorg ervoor dat je erg kieskeurig bent bij het kiezen van de vis. De vis moet vers zijn. Verse vis stinkt niet en de ogen staan helder. Als je er niet van houdt een vis met kop te zien, laat de zeebaars dan fileren. Ik ben eraan gewend geraakt vis geserveerd te krijgen met de kop er nog aan en ogen die naar me staren.
 • Zout – Gebruik genoeg om de vis te kruiden.
 • Gember – Voor een uitnodigend aroma heb je gember nodig. Je zult gember gebruiken voor het stomen en voor je gembersaus.
 • Zwarte peper – Je kunt ervoor kiezen of je deze specerij gebruikt of niet.
 • Lente-uitjes – Vier de lente met wat lente-uitjes op je bord. Dit geeft je gestoomde vis en gembersaus een heerlijke extra smaak.
 • Marokkaanse Arganolie – Deze olie zal je gestoomde rode zeebaars een gezonde ‘boost’ geven. Het zit boordevol essentiële vetzuren die goed zijn voor de hersenen en het hart. En het zit vol krachtige anti-oxidanten, zoals vitamine E.
 • Olijfolie – 1/4 kopje is genoeg.

Voorbereiden van het gerecht

 • Spoel de vis af en breng deze met zout op smaak. Besprenkel, als je dat wilt, de vis met gemalen peper.
 • Leg je vis op een schaal of bakplaat.
 • Hak wat gember en leg dit bovenop de vis of aan de randen van de bakplaat.
 • Leg je stoompan klaar en leg de vis erin. Stoom voor ongeveer 30 minuten.
 • Als de vis gaar is, besprenkel je deze met Arganolie.
 • Om de gembersaus te bereiden, hak je alleen wat gember en breng je deze op smaak met wat zout. Verwarm de olijfolie. Als de olie warm is, giet je deze over de gember en voila!

Je kunt de lente-uitjes serveren als garnering op de vis en met de gembersaus.

Schrijf een reactie