Koken Met Culinaire Arganolie

Een Makkelijk te Maken Bijgerecht voor Thanksgiving

Een Makkelijk te Maken Bijgerecht voor Thanksgiving (Aardappelpuree)
Maak uw thanksgiving extra speciaal met dit bijgerecht.

Het leidt geen twijfel dat de kalkoen de ster is van de Thanksgiving maaltijden. Maar je gaat vast en zeker niet alleen maar kalkoen serveren. Je hebt ook bijgerechten nodig! Heb je er al over nagedacht welke bijgerechten je gaat serveren? Wat te denken van aardappelpuree? Zeker een klassiek blijvertje bij Thanksgiving diners. Dit recept maakt je aardappelpuree echter lekkerder en romiger!

Dit bijgerecht kost je minder dan een uur om te maken. Je hebt dus nog genoeg tijd over om de andere Thanksgiving gerechten klaar te maken. We weten dat de kalkoen veel aandacht vraagt. Je doet er dus verstandig aan om bijgerechten te bedenken die makkelijk te maken zijn!

Hier is een recept voor een romige aardappelpuree met knoflook!

Ingrediënten

Dit recept is voor 10-12 personen. Als je dus nog meer mensen verwacht of als je gasten grote eters zijn zul je de hoeveelheden moeten aanpassen. Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt.

  • Russet Aardappelen – Ongeveer 3 1/2 pond
  • Kosher Zout – 2 eetlepels is genoeg.
  • Knoflook – 6 teentjes. Uitpersen.
  • Parmezaanse Kaas – Ongeveer 2 ons geraspte Parmezaanse kaas is genoeg.
  • Room en Volle Melk – 1 deel room mengen met 3 delen volle melk, totaal een halve liter.

Dat zijn de ingrediënten die je voor dit bijgerecht nodig hebt. Nu is het tijd om te leren hoe je deze romige aardappelpuree met knoflook moet klaarmaken.

Aanwijzingen

Dit gerecht klaarmaken is een ABC-tje! Laten we aan de slag gaan!

  • Stap 1. Als eerste moet je de aardappels schillen en in blokjes snijden. Zorg ervoor dat de blokjes allemaal ongeveer even groot zijn zodat ze op hetzelfde moment gaar zijn. Doe de blokjes in een pan met water en zout. Zorg dat alle blokjes onder water staan. Kook de aardappelen op middelhoog vuur. Draai als het water kookt het vuur zover omlaag dat het net blijft koken. Om te kijken of de aardappelen klaar zijn prik je er met een vork in. Als de aardappelen kruimelen of uit elkaar vallen zijn ze klaar.
  • Stap 2. Verwarm vervolgens in een pan het roommengsel en de knoflook. Gebruik ook hiervoor middelhoog vuur en laat sudderen. Zodra het suddert heb je je knoflook crème mix. Haal de pan van het vuur en zet even opzij.
  • Stap 3. Giet de aardappelen af. Pureren en als je daarmee klaar bent de knoflook crème mix toevoegen die je net opzij hebt gezet. Voeg ook de geraspte kaas toe en blijf roeren totdat alles goed gemengd is. Een paar minuten met rust laten zodat het dikker wordt. Dit lekkere romige bijgerecht is nu klaar om opgediend te worden!

Is dit even een makkelijk te maken bijgerecht!

We hopen dat dit je een klein beetje geholpen heeft bij het koken van een geweldig Thanksgiving menu! Als je op jouw beurt weer anderen wil helpen, klik dan op “Like” en “Share”! Een heel fijne Thanksgiving!