Koken Met Culinaire Arganolie

Culinaire Arganolie voor Diabetes? Lees de Voordelen

Culinaire Arganolie voor Diabetes? Lees de Voordelen
Arganolie helpt in de strijd tegen diabetes!

Kan culinaire Arganolie helpen bij de behandeling van diabetes? Om dit uit te vinden, moeten we eerst meer weten over diabetes.

Diabetes is een aandoening die veel mensen over de hele wereld treft. Volwassenen, tieners en zelfs jonge kinderen kunnen last hebben van deze ziekte.

Diabetes verwijst naar een groep metabole stoornissen waarbij iemand een hoge bloedsuikerspiegel heeft. Dit kan veroorzaakt worden door een onvoldoende productie van insuline, onjuiste respons op insuline door de lichaamscellen of beide. Mensen die een hoge bloedsuikerspiegel hebben, moeten meestal vaak plassen, en hebben altijd dorst en honger.

Drie soorten diabetes

  • Type 1 diabetes

    Bij type 1 diabetes produceert het lichaam geen insuline. Type 1 diabetes wordt ook wel aangeduid als insulineafhankelijke diabetes, jeugddiabetes of beginnende diabetes. Type 1 diabetes ontwikkelt zich normaal gesproken rond de vroege volwassenheid of tienerjaren. Volwassenen ontwikkelen type 1 diabetes meestal voordat ze 40 worden. Geschat wordt dat ongeveer 10% van alle gevallen diabetes type 1 zijn.Mensen die aan type 1 diabetes lijden, moeten hun hele leven lang insuline-injecties nemen. Het is ook belangrijk dat ze hun bloed regelmatig laten onderzoeken om ervoor te zorgen dat hun bloedglucose op het juiste niveau is. Type 1 diabetespatiënten moeten ook een speciaal dieet volgen om een goede bloedsuikerspiegel te garanderen.Volgens CDC of Centra voor de Controle en de Preventie van Ziekte, werd in de Verenigde Staten tussen 2001 en 2009 een stijging van type 1 diabetes waargenomen van 23% bij mensen onder de 20 jaar. Hier is een link naar het artikel.

  • Type 2 diabetes

    Bij type 2 diabetes is het lichaam niet in staat voldoende insuline te produceren om goed te functioneren of de cellen van het lichaam zijn immuun tegen insuline. Type 2 diabetes is de meest voorkomende soort. Het is goed voor ongeveer 90% van alle diabetesgevallen wereldwijd.In sommige gevallen zijn mensen in staat de symptomen van type 2 diabetes te reguleren door middel van gewichtsverlies, een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging en regelmatige controle van de bloedsuikerspiegel. Dit is zeker goed nieuws. Het slechte nieuws is echter dat deze vorm van diabetes normaal gesproken progressief is, wat betekent dat het na verloop van tijd erger wordt. Patiënten moeten uiteindelijk vaak insulinetabletten innemen. Mensen met overgewicht en obesitas (vooral degenen met veel buikvet) hebben een groter risico om diabetes type 2 te ontwikkelen.

 

  • Zwangerschapsdiabetes

    Zwangerschapsdiabetes treft vrouwen tijdens de zwangerschap. Sommige zwangere vrouwen hebben enorm hoge glucoseniveaus in hun bloed en hun lichaam produceert onvoldoende insuline om alle suiker of glucose aan de cellen te leveren. Dit leidt tot een geleidelijke toename van glucosespiegels.Over het algemeen kunnen zwangere vrouwen die lijden aan deze vorm van diabetes, de ziekte met voldoende lichaamsbeweging en voeding onder controle houden. Ongeveer 10% -20% zal medicijnen nodig hebben om de bloedglucose te beheersen.

Culinaire Arganolie voor diabetes

In Marokko wordt de culinaire Arganolie gebruikt voor de behandeling van diabetes. Studies tonen aan dat de olie de insulineresistentie verlaagt die een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van diabetes. Uit een studie gepubliceerd in 2009 is gebleken dat regelmatige inname van Arganolie de metabole veranderingen, die geassocieerd worden met diëten die veel glucose bevatten, ongedaan maken. Dit toont aan dat de olie het risico op het ontwikkelen van diabetes kan reduceren.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit artikel met je vrienden.

Schrijf een reactie