Arganolie Algemeen

Schoonheidstips van je Moeder die niet echt Werkten

Schoonheidstips van je Moeder die niet echt Werkten
Bedek je sproeten met Make-Up... Natuurlijk niet!

We kennen allemaal wel het gezegde dat moeders het het beste weten. Meestal is dat ook zo, maar niet altijd. We weten allemaal dat onze moeders (de goede in elk geval) het beste met ons voor hebben en het beste voor ons willen. Maar soms hebben ook zij het mis. Hieronder volgen een paar adviezen van moeder die niet zo goed uitgepakt hebben. Natuurlijk houden we toch nog van onze moeder; zij deed uiteindelijk haar best om goed voor ons te zorgen.

Mijn moeder zei me…

 1. Gezichtshaar te laten zitten 

  Je moeder heeft je waarschijnlijk verteld dat als je gezichtshaar weghaalt het dan snel weer terugkomt. Maar dan dikker, zoals het haar op de benen van je vader. Het heeft misschien wel tot je studententijd geduurd voordat je ontdekte dat als je gezichtshaar weghaalde het dan niet dikker terugkwam.

 2. Dat het OK is om puistjes uit te knijpen

  Sommige moeders doen het zelfs voor hun dochters. Mijn eigen moeder heeft bij mij een paar keer puistjes uitgeknepen toen ik net in de puberteit was, totdat ik haar vroeg daarmee op te houden. Ik had in een boek gelezen dat puistjes uitknijpen het weefsel van de huid beschadigt en littekens veroorzaakt. En het is waar. Waar mijn moeder puistjes uitgeknepen heeft zijn een paar littekens overgebleven. Gelukkig zijn die inmiddels door een huidarts weggehaald.

 3. Geen vochtinbrengend product te gebruiken omdat ik een vette huid heb

  Gelukkig ontmoette ik op de universiteit vrienden die mij beter advies voor de huid gaven dan mijn moeder. Als je op zoek bent naar een goed vochtinbrengend product, probeer dan Arganolie. Arganolie bevat Vitamine E, Sterolen, essentiële onverzadigde vetzuren, Polyfenolen, Ferulinezuur, Carotenoïden en Prostaglandinen. Deze componenten geven Arganolie zijn hydraterende eigenschappen, en houden de huid jong.

 4. Geen conditioner voor mijn haar te gebruiken

  Het is maar goed dat we niet altijd naar de goede raad van onze moeder luisteren. Zelfs wanneer ze zei geen conditioner te gebruiken, wilde ik per sé toch mijn haar conditioneren. Het verbaasde mij niet dat mijn haar niet meer springerig was.

 5. Mijn sproeten te bedekken met make up

  Dat was een advies dat ik maar al te graag opvolgde, en ik voelde me er goed bij omdat mijn sproeten niet langer zichtbaar waren. Na een week kreeg ik echter puistjes. Ik stopte met het gebruik van make up en geleidelijk aan verdwenen mijn puistjes en kwamen niet meer terug.

 6. Dat unibrow mooi is

  Ik denk dat mijn moeder een fan was van Frida. En Frida is een geweldige artieste, maar unibrow is niks voor mij.

 7. Dat je alleen maar zonnebrandlotion op hoeft te doen als je naar het strand gaat

  We weten nu dat we altijd zonnebrandlotion op moeten doen als we naar buiten gaan. En als het erg heet is moet je het misschien later nog wel ’n keer opdoen. Mijn moeder zei me ook dat je van 10 uur ‘s ochtends tot 3 uur ‘s middags uit de zon moet blijven, en dit was nu juist wél goed advies voor mij.

 8. Dat je in je wangen moet knijpen om die gezonde blos te krijgen

  Misschien heeft je moeder je die truc ooit wel geleerd, maar het is slecht voor de huid. De huid krijgt continu de ene na de andere aanslag te verwerken, en knijpen is alleen maar nog weer zo’n aanslag.

Als je moeder je deze dingen verteld heeft en je ze nog steeds opvolgt, doe jezelf dan een lol en stop daarmee. Onze moeders hebben dan misschien wel het beste met ons voor, maar soms hebben ook zij het mis.