Arganolie Algemeen

Biologische Huidverzorging voor Zwangere Vrouwen

Biologische Huidverzorging voor Zwangere Vrouwen
Leer waar je op met letten tijdens de zwangerschap.

Als een vrouw zwanger wordt, vinden er veel veranderingen plaats in haar lichaam. En deze veranderingen blijven de rest van de zwangerschap doorgaan, zelfs tot na de geboorte. Ongeveer 40 weken lang, zo lang het embryo zich ontwikkelt, vinden er hormonale veranderingen in het lichaam plaats om alle lichaamssystemen een signaal te geven dit proces en de groei van de baby in je buik te ondersteunen. Natuurlijk zal de huid van de vrouw zich ontzettend moeten aanpassen. Als de buik groter wordt, zal de huid meegroeien.

Hormonale veranderingen en de huid

Zwangere vrouwen hebben een hoog oestrogeen- en progesteronniveau, wat invloed heeft op de huid en deze gevoeliger, vetter of droger maakt. Als je ooit zwanger bent geweest, heb je wellicht te maken gehad met melasma, dat ook wel wordt aangeduid als “zwangerschapsmasker”. Dit wordt veroorzaakt door de grotere hoeveelheid van het stimulerende hormoon melanocyt. Er is ook een toename van de schildklieractiviteit, wat kan leiden tot een daling van de talgproductie en een toename van de activiteit van de zweetklieren, wat kan leiden tot te veel zweten of warmte-uitslag. En natuurlijk is er de bekende en gevreesde striae.

Zwangerschapsstriae

Circa 90% van de zwangere vrouwen zal te maken krijgen met striae. Dit komt omdat de bindweefsellagen diep in de huid snel uitrekken en ook omdat de fibroblast activiteit op collageen gestimuleerd wordt door hormonen. Als vrouwen zwanger zijn, wordt hun huid gevoeliger en beter doordringbaar. Dit is de reden waarom de huid van zwangere vrouwen kwetsbaarder is.

Waar zwangere vrouwen op moeten letten

Zwangere vrouwen moeten vooral begrijpen dat de huid systematisch alles absorbeert wat wordt aangebracht. Wat we op onze huid smeren, wordt geabsorbeerd door de talgklieren en opgenomen in het bloed. Op dit moment bevat onze omgeving hoge niveaus van giftige stoffen. Van pesticiden, zware metalen tot andere agressieve chemische stoffen die schadelijk zijn voor het lichaam. Iedereen van ons, en zwangere vrouwen in het bijzonder, moet waakzaam zijn bij het minimaliseren van de blootstelling aan deze giftige stoffen. Houd er rekening mee dat alles waaraan het lichaam van een zwangere vrouw wordt blootgesteld, ook doorgegeven zal worden aan de baby.

Biologische huidverzorging voor zwangere vrouwen

Bij het verzorgen van je huid is het, vooral voor zwangere vrouwen, het beste om biologische producten te gebruiken. De meeste huidverzorgingsproducten die verkocht worden in de handel bevatten ingrediënten die giftig zijn voor het lichaam. Parabenen, parfum en ftalaten zijn slechts enkele ingrediënten die giftig zijn en potentieel kanker kunnen veroorzaken. Het is het beste om producten te gebruiken die door een gerenommeerde certificerende instantie gecertificeerd zijn als puur en biologisch. Van teelt tot productie mogen biologische huidverzorgingsproducten niet worden blootgesteld aan verontreinigde stoffen.

Marokkaanse Arganolie is 100% biologisch

Marokkaanse Arganolie is 100% puur en biologisch. De Arganbomen die de vruchten dragen waaruit de olie wordt gewonnen, is vrij van pesticiden en kunstmest. De oliewinning tot en met productie van het eindproduct wordt op de juiste wijze gedaan om verontreiniging te voorkomen.

Marokkaanse Arganolie zit boordevol voedingsstoffen die goed zijn voor je huid. Het zit boordevol vitamine E en talrijke onverzadigde essentiële anti-oxidanten. Het hydrateert de huid, reguleert de talgproductie, minimaliseert en voorkomt rimpels, fijne lijntjes en striae.