Arganolie Algemeen

10 Veelvoorkomende Toepassingen Van Arganolie

10 Veelvoorkomende Toepassingen Van Arganolie
U kunt het gebruiken op uw voeding maar ook als moisturizer!

Arganolie heeft wereldwijd een reputatie opgebouwd als het beste natuurlijke product dat de veroudering van de huid tegengaat. Het is algemeen geaccepteerd als een van de beste olieën ter wereld. Behalve als huidverzorgingsproduct kan Arganolie nog op vele andere manieren worden gebruikt.

Argan voor huid- en nagelverzorging

Arganolie wordt traditioneel gebruikt voor de verzorging van nagels, de huid en het haar. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Arganolie Omega 9 (Oleine), Omega 6 Linolzuur, en meervoudig verzadigde vetzuren bevat. Deze stoffen helpen de vloeibaarheid en de integriteit van de lichaamscellen beschermen en voorkomen dat de huid uitdroogt.

Arganolie voor de keuken

Arganolie wordt ook gebruikt om te koken. Het heeft een delicate smaak en een zoet aroma. Dit maakt het tot een van de uitgebalanceerdste producten die u aan uw dieet kunt toevoegen. De olie wapent het lichaam tegen infecties en dodelijke hart- en vaatziekten.

Arganolie voor het verlagen van cholesterol

Recent onderzoek heeft ook aangetoond dat consumptie van Arganolie helpt cholesterol in het lichaam te verlagen. Het toevoegen van Arganolie maakt gerechten gezond en lekker en zorgt ervoor dat u alle noodzakelijke voedingstoffen binnenkrijgt. Arganolie kan u helpen bij het creeëren van een gezonde levenstijl.

Arganolie voor massage

Dankzij de actieve ingrediënten die Arganolie bevat is de olie een van beste massage-oliën. Het helpt streae (zwangerschapslittekens) te voorkomen en kan worden gebruikt voor een natuurlijke en organische behandeling van huidziekten. Een van de ingrediënten van Arganolie is squatene, een zeldzame en unieke stof die helpt huidkanker te voorkomen.

Arganolie als huidherstelproduct

Omdat Arganolie rijk is aan prostaglandinen wordt het vaak voorgeschreven aan patiënten die aan rheumatische aandoeningen of hart- en vaatziekten lijden. Een aantal studies heeft aangetoond dat Arganolie rijk is aan Vitamine E en andere ingrediënten die de intra-cellulaire oxidatie van de lichaamscellen stimuleren. De olie beschermt het zachte weefsel en herstelt de natuurlijke schoonheid van de huid.

Arganolie als product dat de immuunfuncties versterkt

Arganolie wordt ook gebruikt voor de productie van Almon, dat befaamd is als lustopwekkend middel – mits op de juiste wijze gebruikt. Arganolie helpt ook bepaalde functies van het lichaam te reguleren: de bloeddruk, de immuunfuncties en de hartslag. Ook kan het kramp voorkomen. Daarnaast, dankzij het actieve ingrediënt prostaglandine, functioneert Arganolie als een natuurlijke ontstekingsremmer die het lichaam helpt de algemene ontwikkeling en celgroei te controleren.

Arganolie als huidbeschermingsproduct

Arganolie bevat ook carotenen. Carotenen zijn een groep natuurlijke pigmenten die in vet oplosbaar zijn. Carotenen worden voornamelijk in planten aangetroffen. Ze zijn bijzonder effectief in het beschermen van de huid en de ogen tegen UV straling en andere vrije radicalen die de belangrijkste oorzaak van huidkanker en een ongezonde huid zijn.

Arganolie als product dat beschadigd DNA repareert

Het is aangetoond dat het gebruik van Arganolie de kans op arthritis verkleind. Het type carotenen dat in Arganolie is aangetroffen wordt xanthophyllis genoemd en werkt als anti-oxidant. De carotenen deeltjes in Arganolie helpen ook tegen hartziektes. Arganolie versterkt het immuunsysteem en repareert DNA dat beschadigd is door blootstelling aan gif of door roken en het drinken van alcohol.

Conclusie

Samenvattend: De waarde van Arganolie voor vele toepassingen kan niet worden onderschat. Zeker niet met het oog op de huidverzorgingsmogelijkheden, de reparatie van DNA, de versterking van het immuunsysteem en de bescherming van de huid.