Argan Cosmetica

Zorg Jij Goed Voor Je Teennagels?! Leer Hier Hoe!

Zorg Jij Goed Voor Je Teennagels?! Leer Hier Hoe!
Een goed begin voor voet verzorging is door je voeten iedere dag te wassen.

Je voeten hebben veel aandacht nodig! Je gebruikt (en misbruikt) je voeten vaak, maar toch zijn er maar weinig mensen die ze de aandacht geven die ze verdienen. Door goed voor je voeten en teennagels te zorgen verhinder je dat je schimmelinfecties of andere voetproblemen krijgt.

Goed Voor Je Voeten en Teennagels Zorgen

 • Laat geen dag voorbij gaan zonder je voeten te wassen!

  Je zou elke dag je voeten moeten wassen. We lopen en rennen heel wat af elke dag en dat betekent dat onze voeten met vuil en stof in aanraking komen. Denk niet dat je je voeten op het einde van de dag niet hoeft te wassen omdat je dichte schoenen draagt. Als je alleen ’s morgens een bad of douche neemt maak er dan een gewoonte van om je voeten te wassen voordat je naar bed gaat. Schrob je voeten goed met zeep en vergeet de ruimtes tussen je tenen niet. Wrijf je voeten met een handdoek droog.

 • Een pedicure, het liefst elke 2 weken, zou ideaal zijn!

  Een pedicure houdt je voeten zacht doordat daarbij droge en ruwe huid verwijderd worden. Een pedicure maakt ook je teennagels schoon. Veel mensen denken bij een pedicure alleen maar aan het kleuren van de teennagels maar het is meer dan dat. Je kunt een pedicure zonder nagellak doen en je kunt het zelfs thuis doen!

Doe-het-zelf Pedicure

 • Vul een kom die groot genoeg is voor je voeten met handwarm water. Voeg een paar druppels Marokkaanse Arganolie en zeezout toe. Marokkaanse Arganolie zit vol met Vitamine E en essenti‘le vetzuren. Deze 2 ingredi‘nten in de olie zorgen voor het hydrateren van nagels en huid en versterken ook je nagels. Hou je voeten 10 minuten in het water.
 • Exfolieer met een borsteltje je voeten. Dit verwijdert droge en dode huid. Maak cirkelvormige bewegingen en vergeet niet je voeten af te spoelen als je klaar bent.
 • Richt nu je aandacht op hielen en voetzolen. Exfolieer deze door met een vijl of puimsteen over de verharde huid te wrijven. Wrijf niet te hard.
 • Na het exfoli‘ren ga je verder met je teennagels. Knip deze met een schone nagelclipper af. Het beste is om ze recht af te knippen zodat je geen ingegroeide teennagels krijgt.
 • Hydrateer na het knippen je nagels door er een laagje Marokkaanse Arganolie op aan te brengen. Vergeet de nagelriemen niet zodat ook de harde randjes gehydrateerd worden!
 • Als je je teennagels wil kleuren is nu het moment daarvoor! Maar gebruik een nagellak zonder het giftige trio of andere schadelijke ingredi‘nten.