Argan Cosmetica

Laat de Hitte van de Zomer Geen Aanslag Plegen op je Haar!

Laat de Hitte van de Zomer Geen Aanslag Plegen op je Haar!
Was je haar niet dagelijks, en gebruik conditioner.

Als het seizoen verandert moet je ook de routine in je haarverzorging aanpassen. Elk seizoen vraagt om een andere haarverzorging. Je zult de verzorging moeten veranderen, waaronder je shampoo, conditioner en zelfs je borstel. Elk seizoen kent andere temperaturen en vochtigheid en je haar reageert verschillend op dergelijke veranderingen.

Als je merkt dat je haar droog en beschadigd is in 3 seizoenen, maar glad en zijdezacht wordt in één seizoen, dan verzorg je je haar in de 3 seizoenen dat je altijd last hebt van slechte haardagen waarschijnlijk niet op de juiste manier. Het is niet voldoende dat je je haar goed verzorgt in 1 seizoen. Je wilt toch niet 3 seizoenen lang rondlopen met slecht haar, toch?

Als het om een goede verzorging van het haar gaat, zouden vrouwen er rekening mee moeten houden dat de haarverzorging aan het begin van elk seizoen verandert. Verzorg jij je haar in ieder seizoen op de juiste manier? Weet jij hoe je jouw haar moet verzorgen tijdens de warme zomerdagen? Als je geen idee hebt of je je haar in de zomer op de juiste manier verzorgt, lees dan verder en volg deze haarverzorgingstips voor dit seizoen.

Haarverzorgingstips voor de zomer

  1. Gebruik conditioner voor je haar.

    In de zomer zou je iedere keer nadat je je haar hebt gewassen, conditioner moeten aanbrengen als je wilt dat het er glad en zijdezacht uit blijft zien. De zomer brengt hoge temperaturen met zich mee en de UV-stralen van de zon zijn overweldigend. Je zult merken dat je haar dof en droog wordt in dit seizoen.Om de natuurlijke glans van je haar te behouden en het gezond te houden tijdens de zinderende dagen van de zomer is het het best om Marokkaanse Arganolie te gebruiken als conditioner, daar het vocht toevoegt en vasthoudt en de natuurlijke glans van je haar behoudt. Marokkaanse Arganolie zit boordevol vitamine E, dat je natuurlijke haar herstelt. Het vernieuwt en herstelt ook beschadigingen veroorzaakt door elementen, zoals de warmte van de zon.

  2. Was je haar niet dagelijks.

    Je leest dit goed en je zou deze haarverzorgingstip moeten opvolgen. Shampoos drogen je haar uit als gevolg van de chemische stoffen in je shampoo. Het is het beste om maximaal tweemaal per week een milde shampoo te gebruiken. Je haar regelmatig met shampoo wassen, kan de essentiële oliën uit je haar verwijderen die het haar van nature hydrateren en waardoor het zacht en zijdeachtig wordt.

  3. Gebruik een niet-uitwasbare conditioner met zonnebescherming.

    Vooral als je net je haar hebt geverfd. De UV-stralen van de zon kunnen je haarkleur oplichten. Als je naar buiten gaat en voor lange tijd in de hitte van de zon zult zijn, zou je een niet-uitwasbare conditioner met zonnebescherming moeten aanbrengen om de schade te minimaliseren die UV-stralen kunnen aanrichten op je haar. Het is ook ideaal om je zomerhoed mee te nemen en deze op te zetten als je in de felle zon staat.

Als je je haar nog net op tijd voor de zomerpret zacht, zijdeachtig en glanzend wilt maken, dan zou je deze 3 haarverzorgingstips voor de zomer consequent moeten toepassen.