Argan Cosmetica

Gezonde Gewoonten om je Haar Gelukkig te Maken

Gezonde Gewoonten om je Haar Gelukkig te Maken
Slecht eten zorgt voor langdurige haarproblemen.

Goede haardagen kunnen voor veel vrouwen als een verre droom lijken. Droog en broos haar, roos, haaruitval en vroegtijdig grijs haar zijn slechts enkele van de meest voorkomende haarproblemen waarmee velen dagelijks te maken krijgen. Terwijl haarverzorgingsproducten, zoals shampoos, conditioners, haarcrèmes en lotions je kunnen helpen je haar te verzorgen, is een basis haarverzorging nog veel belangrijker.

Gewoonten voor gezond haar

Gelukkig haar is haar dat gezond en sterk is. Maak je haar blij door deze gezonde haargewoonten te volgen.

1. Wees lief voor je haar

Je haar in een strakke paardenstaart trekken of strekken kan stress veroorzaken aan de haarschacht. Deze gewoonten kunnen de wortels verzwakken, wat uiteindelijk kan leiden tot haaruitval en haarverlies. Laat je haar om de dag los hangen of hou je kapsel los en eenvoudig. Dep je haar droog en vermijd het wrijven met een handdoek. Wrijven zorgt ervoor dat het haar broos wordt. Kam je haar voorzichtig wanneer het nog nat is, omdat nat haar minder gevoelig is voor schade.

2. Behandel roos

Roos is een chronische aandoening aan de hoofdhuid die wordt gekenmerkt door een jeukende hoofdhuid. Wanneer je aan je hoofdhuid krabt, krab je ook aan je haar, wat kan leiden tot het breken van haar. Gebruik een anti-roos shampoo om je roos-probleem effectief te behandelen.

3. Eet de juiste voeding

Een slechte voeding maakt van een trieste haardag een trieste haarweek. Hou je haar gelukkig door het juiste soort voedsel te eten. Een dieet waarin essentiële vitaminen ontbreken, vertraagt de haargroei. Een droge en jeukende hoofdhuid kunnen worden vermeden, wanneer je dieet voedselgroepen bevat die rijk zijn aan meervoudige onverzadigde vetten die helpen het vocht vast te houden. Vitamine C, A en E zijn voedingsstoffen die erom bekend staan de gezondheid en glans te stimuleren. Een gezond lichaam zie je terug in je haar. Gezond haar betekent gelukkig haar.

4. Reinig en conditioneer je haar

Glanzend haar is een teken van gelukkig en gezond haar. Maar hoe kan je haar glanzen als het vuil is? Het schoon houden van je haar is de eerste stap in het behouden van een gezonde haardos. Het is belangrijk je haar met shampoo te wassen. Shampoo verwijdert vuil, dode huidcellen, natuurlijke oliën en alle haarproducten die je hebt gebruikt. Kies een milde shampoo die geschikt is voor jouw haartype. Droog haar hoeft minder vaak gewassen te worden dan vet haar. Gebruik lauwwarm water om je haar te wassen. Heet water kan de natuurlijke beschermende olie van je haar verwijderen en je hoofdhuid droog maken.

5. De Marokkaanse Arganolie haaroplossing

Marokkaanse Arganolie, ook wel het “vloeibare goud” van Marokko genoemd, is een natuurlijke olie die rijk is aan vitamine E, anti-oxidanten en vetzuren die je zullen helpen je haar gezond sterk te maken. Een beetje van deze olie is van grote invloed op de zorg van je haar. Masseer een paar druppels van deze wonderolie in je hoofdhuid en haren. De essentiële vetzuren in de olie zullen je haar en hoofdhuid voeden en hydrateren. De olie zal jeuk verlichten, je hoofdhuid hydrateren en de vorming van roos voorkomen. De olie zal je haar niet verzwaren en geen vettige restanten achterlaten, die resulteren in slap en dof haar. Geniet van haar dat licht en vol volume is met Marokkaanse Arganolie.