Argan Cosmetica

Voorkom Dat de Zomer je Opzadelt met een Beschadigde Huid

Voorkom Dat de Zomer je Opzadelt met een Beschadigde Huid
Bescherm je huid en haar met Arganolie

Nu is de tijd daar om je bezig te houden met je huidverzorging voor de zomer. Hoewel het officieel nog geen zomer is, is het beter om nu alvast iets meer te weten over foutjes bij het verzorgen van je huid tijdens de zomer, zodat je ze kunt voorkomen als de warme dagen van de zomer zijn aangebroken.

Hier zijn een aantal van de meest gebruikelijke fouten bij het verzorgen van je huid tijdens de zomer!

Populaire huidverzorgingfoutjes in de zomer

 • De ongelijkmatige teint!

  Velen hebben een ongelijkmatige teint, vooral tijdens en na de zomer. Je kunt met je vinger wijzen of de schuld bij jezelf zoeken, daar je hoogstwaarschijnlijk zelf dit probleem hebt veroorzaakt. De belangrijkste boosdoener voor een ongelijkmatige teint is het niet goed aanbrengen van zonnebrandcrème. Als het om zonnebrandcrèmes gaat, moet je gul zijn. Gebruik niet de hoeveelheid ter grootte van een erwt, zoals je gewend bent bij andere crèmes en lotions. De regel bij zonnebrandcrèmes is nog meer en nog vaker hoe beter, vooral als je veel zweet of veel in het water bent. Kies een zonnebrandcrème met minstens beschermingsfactor 15 en UVB-bescherming. Daarnaast is het ideaal om een waterafstotende of waterproof zonnebrandcrème te gebruiken.

 • De afschuwelijke acne op je lichaam!

  Waarschijnlijk wil je je huid niet te veel ontbloten, vooral als je last hebt van acne op je lichaam. Dit is absoluut een zomerse kwelling, vooral omdat ze meestal op de rug verschijnen. Velen gaan tweedelige bikini’s uit de weg vanwege de acne op hun lichaam. Zweet vermengd met bacteriën kan leiden tot acne op je lichaam. Omdat je in de zomer veel zult zweten en bacteriën goed gedijen daar waar vocht is, kan acne op je lichaam zeer waarschijnlijk voorkomen. Om te voorkomen dat je acne op je lichaam krijgt, kun je een antibacteriële douchegel of body wash gebruiken op basis van salicylzuur. Draag schone en ademende kleding om zweet van je lichaam weg te houden. Vergeet niet om overmatig zweet af te vegen.

 • Droge en slangachtige huid!

  Een hete douche is nooit een goed idee voor de huid, omdat de hitte het natuurlijke vocht ontneemt uit je huid. Vermijd dus een hete douche! Waarschijnlijk zul je de airco in de zomer een tandje hoger zetten om af te koelen, maar dit is nog een andere reden om een droge huid te krijgen, daar de koele temperaturen de lucht beroven van vocht. Chloor en zout zullen je huid ook uitdrogen. Om te voorkomen dat je een droge en reptielachtige huid krijgt, moet je niet vergeten te hydrateren. Een geweldige vochtinbrenger voor de huid is Marokkaanse Arganolie. Het bevat vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen die er zowel samen als afzonderlijk voor zorgen dat de huid gehydrateerd wordt. Je kunt Marokkaanse Arganolie aanbrengen ’s ochtends na je douche en voordat je gaat slapen. Vergeet niet om minstens eenmaal per week te scrubben om de dode huicellen te verwijderen die je huid ruwer maken.

 • Te veel olie op je gezicht!

  Ziet je gezicht eruit alsof je er een ei op kunt bakken? Door te veel warmte kan je huid te veel natuurlijke olie produceren, waardoor je gezicht iemand bijna kan verblinden met zijn heldere glans! Maak niet de fout om je gezicht te vaak te wassen om de olie te verwijderen. Dit kan leiden tot een tegenreactie, waarbij meer olie wordt geproduceerd om de olie die je er zojuist hebt afgewassen te vervangen. Om de glans van je gezicht te halen, kun je simpelweg papieren doekjes gebruiken voor het verwijderen van overtollige olie.