Argan Cosmetica

Mooie Huid van Binnenuit: Voedingsstoffen Voor de Huid

Voedingsstoffen Voor de Huid
Eet je huid gezond!

Schoonheid komt van binnenuit. We hebben deze zin al vaak gehoord in sprookjes en verhaaltjes in de tijd van toen we nog kind waren. Onze grootouders, ouders en vrienden gooien deze zin er zo nu en dan uit. Beroemdheden en populaire personen hebben ook hier en daar gebruik gemaakt van deze zin. Kan dit waar zijn?

Schoonheid gaat echt zo diep als de huid! Als je je wanhopig afvraagt waarom je huid niet die gezonde en levendige teint heeft, dan heb je hoogstwaarschijnlijk een tekort aan vitamines die essentieel zijn voor de gezondheid en schoonheid van je huid. Het zijn niet alleen je genen die zorgen voor het uiterlijk van je huid, de voedingsstoffen waarmee je je lichaam voedt, spelen ook een cruciale factor.

Als je huid er dof uitziet en rimpels snel op je huid verschijnen, dan moet je je huid essentiële voedingsstoffen aanbieden, die de gezonde, levendige en jeugdige uitstraling zullen behouden. Weet jij welke voedingsstoffen je huid gezond, stralend en jeugdig houden?

Voedingsstoffen die zorgen voor een gezonde huid

Vitamine E

Vitamine E is een krachtige anti-oxidant. Het beschermt de cellen van ons lichaam, met inbegrip van de huidcellen, tegen beschadiging door vrije radicalen. Vrije radicalen komen van nature voor. Ze zijn te vinden in de omgeving en zelfs ons lichaam produceert ze. Wanneer we worden blootgesteld aan hoge niveaus van vrije radicalen en deze oxideren, dan zullen de cellen beschadigen. Vitamine E neutraliseert vrije radicalen voordat ze schade veroorzaken aan de cellen van ons lichaam.

Vrije radicalen zitten achter de vorming van rimpels en fijne lijntjes. Dankzij vit. E kun je rimpels en fijne lijntjes uitstellen en de zichtbaarheid minimaliseren. Hetzelfde geldt voor littekens. Vitamine E kan je huid ook beschermen tegen beschadiging veroorzaakt door UV-licht. Je hebt waarschijnlijk wel gemerkt dat zonnebrandcrèmes vit. E bevatten, vanwege het feit dat ze verbranding door de zon kunnen voorkomen en behandelen. Omdat Vitamine E een krachtige anti-oxidant is en de huid ook kan beschermen tegen beschadiging veroorzaakt door UV-licht, is het essentieel in het voorkomen van huidkanker.

Vitamine A

Vitamine A helpt een doffe, schilferige en jeukende huid te voorkomen. Het voorkomt ook huidveroudering. Deze voedingsstof is essentieel in de ontwikkeling van huidcellen. Vitamine A zorgt ervoor dat je dode huidcellen worden vervangen door nieuwe. De taak van het onderhouden en repareren van je huid hoort ook thuis bij vitamine A.

Vitamine C

Als je een gezonde, mooie en jeugdige huid wilt, dan moet je je lichaam voeden met vitamine C. Vitamine C is een zeer krachtige anti-oxidant en daarom bestrijdt deze effectief de agressieve gevolgen van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor de afbraak van collageen en elastine in de huid. Wanneer dit gebeurt, wordt de huid rimpelig en slap. Vitamine C bestrijdt niet alleen vrije radicalen, het verhoogt ook de productie van collageen en houdt het DNA van onze huidcellen intact.

Essentiële vetzuren

EFA’s of essentiële vetzuren zijn ook enorm goed voor de huid. Het houdt de huid gehydrateerd en voorkomt vroegtijdige huidveroudering.

Marokkaanse Arganolie

Ben je op zoek naar een huidverzorgingsproduct dat je huid gezond, levendig en jeugdig houdt? Marokkaanse Arganolie kan dit! Marokkaanse Arganolie zit boordevol vitamine E en essentiële vetzuren. Het bevat ook nog andere natuurlijke anti-oxidanten die enorm goed zijn voor de huid. Andere voedingsstoffen die gevonden worden in de olie en goed zijn voor de huid zijn: sterolen, prostaglandinen en squaleen.