Argan Cosmetica

Als “Sneeuwvlokjes” Van Je Hoofd Vallen

Als %22Sneeuwvlokjes%22 Van Je Hoofd Vallen
Let me op de Shampoo die je gebruikt!

Het is bij lange na niet dodelijk. Maar de jeuk, het constante krabben op je hoofd en de gnante witte vlokken op je kleren bij roos zijn behoorlijk irritant. Waarschijnlijk wil niemand roos hebben maar feit is dat veel mensen wel degelijk last hebben van deze irritante aandoening aan de hoofdhuid. Niemand is immuun voor roos en je moet dus weten wat je moet doen wanneer je “jeuk” krijgt als je roos onder controle wil houden en uit wil roeien. Hier zijn een paar nuttige tips over hoe je dit probleem op je hoofd aan kunt pakken.

Let Op Wat Voor Shampoo Je Gebruikt

Een van de oorzaken van roos is je shampoo. Er kunnen ingredi‘nten in zitten die misschien niet goed met jouw hoofdhuid samengaan en op die manier roos veroorzaken. Shampoo niet goed uitspoelen kan ook een oorzaak zijn van een jeukende hoofdhuid. Gebruik wanneer je roos krijgt anti-roos shampoo totdat de jeuk minder wordt. Let op anti-roos ingredi‘nten zoals koolteer, salicylzuur, zwavel of seleniumsulfide en zink pyrithione. Als een anti-roos shampoo na maanden gebruik nog steeds niet werkt kun je het beste een ander merk anti-roos shampoo proberen.

Kijk eens naar olie

Er zijn oli‘n die wonderen kunnen doen voor haar en hoofdhuid. Een geweldige olie om roos te behandelen is Marokkaanse Arganolie. Misschien heb je wel gehoord dat deze olie geweldig goed is voor de huid, maar de olie doet ook wonderen voor haar en hoofdhuid. Zijn hoge gehalte aan Vitamine E, essenti‘le vetzuren en anti-oxidanten werken allemaal samen en ieder apart om haar en hoofdhuid gezond en vrij van roos te houden. Een extra bonus van Marokkaanse Arganolie, ook vaak “wonderolie” of “vloeibaar goud uit Marokko” genoemd, is dat het 100% organisch is. Er worden geen schadelijke chemicali‘n aan toegevoegd die misschien wel meer schade aan zouden richten dan alleen maar wat irritatie van je hoofdhuid. De olie is ook niet vettig en wordt gemakkelijk opgenomen. Je krijgt dus niet dat olie-achtige gevoel maar wel de weldadige effecten.

Kijk eens naar je levensstijl

Een andere oorzaak van roos is je levensstijl. Zorg dat je je haar en hoofdhuid regelmatig goed schoon houdt. Vermijd te veel vuil op je hoofd door regelmatig in bad of onder de douche te gaan. Let ook op wat je eet. Wat je eet en drinkt kan gifstoffen in je lichaam brengen. Drink veel water om gifstoffen uit je systeem te krijgen. Spoel ze weg door meer water en minder frisdrank te drinken. Kijk eens naar de hoeveelheid slaap en rust die je elke dag geniet. Als je genoeg slaapt en rust kan het lichaam de gifstoffen goed kwijtraken. Zorg dat je voldoende slaapt en rust en je zult je beter voelen. Doe ook aan lichaamsbeweging. Met een goede en uitgebalanceerde levensstijl bestrijd je roos en andere ongewenste lichamelijke problemen.