Argan Cosmetica

De Ergste Vijanden van Je Haar dit Voorjaar!

De Ergste Vijanden van Je Haar dit Voorjaar!
De hitte kan je haren dof laten lijken, gebruik Arganolie om dit te voorkomen.

De tuin staat in bloei en kleuren vullen de Aarde: het wordt lente. Met temperaturen rond de 20 graden warmt de wereld op en voelt prettiger aan. Maar de lente brengt ook onaangename verrassingen met zich mee zoals kroezig haar en haar dat alle kanten uit gaat staan.

Het voorjaarsseizoen kan chaos in je haar veroorzaken! Kun je van februari tot mei je slechte kapsel kwijtraken? Hier volgen enkele van je ergste vijanden in het seizoen dat alles in bloei staat.

De Ergste Vijanden van het Haar in de Lente

 • Vochtigheid

  De vochtige omstandigheden in de lente kunnen je haar dof maken. Wat je ook probeert om je haar in stijl te brengen, de vochtige omstandigheden slaan het allemaal weer plat! In de lente kun je je haar het beste natuurlijk houden en niet proberen je lokken in een onnatuurlijke stijl of vorm te brengen. Er zijn kapsels en stijlen voor elk natuurlijk haartype. Mensen met krulhaar bijvoorbeeld zouden van hun krullen moeten houden. Mensen met steil haar wat door de vochtigheid gaat krullen zouden het gewoon een beetje moeten laten krullen. Vecht niet tegen de effecten van vochtigheid op je haar. Omarm de gedachte “Als je ze niet kunt verslaan, sluit je dan aan”.

 • Harde Wind

  William Shakespeare schreef ooit “harde wind schudt de lieflijke knopjes in mei”. Hij zei er niet bij dat deze harde wind je haar behoorlijk in de war kan brengen en het alle kanten uit kan laten staan. Constante harde wind door je haar geeft een verwilderd kapsel. Mensen met dik haar hebben meer last van harde wind omdat hun haar grovere haarschachten heeft waar de wind makkelijker grip op kan krijgen. In dit seizoen kun je het beste wat haaraccessoires dragen zoals een haarband, haarclips of een paardenstaart.

 • De Constant Veranderende Vochtigheid

  April is bijna om en we zijn dankbaar voor de regen die alles in bloei heeft gezet. De regenbuien hebben echter ook invloed op de hoeveelheid vocht in de atmosfeer. Ons haar probeert dat vocht op te zuigen en het resultaat kan kroezig haar zijn! Je haar föhnen kan het erger maken dus het beste is het om je haar gewoon met een handdoek droog te deppen. Wrijf niet met de handdoek over je haar. Daar kan je haar van breken en uiteindelijk kroezig worden.

 • Hitte

  We zijn blij met de temperatuur in de lente, maar de warmte kan wel chaos in je haar veroorzaken. Hoe? Warme lucht opent de haarschachten en dat veroorzaakt gespleten haarpuntjes, gebroken haar en dof haar. Het beste kun je je haar föhnen met koude lucht die de haarschachten weer sluit.

De Ergste Vijanden van je Haar in de Lente Verslaan

Je kunt je haar de hele lente lang gezond, vol en handelbaar houden met Marokkaanse Arganolie. Deze olie kan een verwilderde haardos temmen. Door regelmatig gebruik van Arganolie worden je lokken weer glad en je haar weer handelbaar. Aragnolie zit vol met Vitamine E waardoor het een krachtige moisturizer is die je haar goed behandelt. Vitamine E repareert, vernieuwt en verjongt beschadigde celmembranen in je lokken. De essentiële vetzuren in Arganolie versterken het haar en genezen gespleten haarpuntjes!