Argan Cosmetica

Zomerse Huidverzorgingstips voor de Vettige Huid

Zomerse Huidverzorgingstips voor de Vettige Huid
Was je huid niet te vaak, ook al zal dit logisch lijken.

Als het zomer wordt merken veel mensen dat hun huid vettiger wordt. Voor vrouwen die toch al een vette huid hebben vraagt de zomerhitte om wat extra liefde voor de huid. Als je gezicht zo olie-achtig is dat het lijkt of je er een ei op kunt bakken volgen hier enkele tips voor de huidverzorging. Deze tips zorgen voor een gezondere, minder glimmende en levendiger huid.

Huidverzorgingstips voor de Vettige Huid

 1. Reinig je gezicht niet te vaak.

  Mensen met een vettige huid maken deze fout vaak. Je zou je gezicht hooguit twee keer per dag moeten wassen. Eén keer ’s morgens en één keer voordat je naar bed gaat. Te vaak wassen heeft een averechts effect en maakt dat de huid als tegenmaatregel nog meer olie gaat aanmaken.

 2. In plaats van nog maar weer eens een keer je gezicht te wassen als dat glimmend en vettig is kun je beter een doekje op je gezicht leggen dat olie opneemt.

  Het doekje zal de olie op je gezicht absorberen en zo verhinderen dat je huid gaat glimmen. En het frist meteen ook de huid op.

 3. Vergeet nooit zonnebrandlotion op te doen.

  De meeste mensen met een vettige huid gebruiken geen zonnebrandlotion omdat ze denken dat het gezicht daar nog vetter van wordt. Dit is een vergissing. Het beste wat je kunt doen is een zonnebrandlotion voor een vettig huidtype te gebruiken. Deze zijn overal te koop.Als je je huid niet beschermt tegen de UV straling van de zon stel je die aan nog meer risico bloot. Je kunt rimpels, leeftijdsvlekken en huidkanker krijgen als je geen zonnebrandlotion gebruikt. Maak er een gewoonte van om elke dag zonnebrandlotion met beschermingsfactor minimaal 15 op je huid te smeren, zelfs als je niet naar het strand gaat of buiten gaat sporten. Je moet altijd als je de deur uitgaat je huid beschermen. Breng de lotion 15 minuten voordat je naar buiten gaat aan.

 4. Hydrateer elke dag je huid.

  Mensen met een vettige huid denken vaak dat het hydrateren van hun huid die toch al vettig is het nog erger maakt. Dat is een andere misvatting. Olie op een vettige huid aanbrengen brengt een tegenreactie op gang waarbij de huid minder olie gaat produceren. Als het op moisturizers aankomt is Arganolie een van de beste die er is. Arganolie hydrateert niet alleen de huid, het beschermt de huid ook tegen veroudering en schade door UV straling of vrije radicalen.

 5. Als er iets is dat je deze zomer niet zou moeten doen is het make up gebruiken.

  Make up houdt vuil, stof en olie vast waardoor de poriën verstopt kunnen raken. Dit kan vervolgens tot uitbraken van acne leiden. Acne is iets wat je deze zomer niet wil hebben, en liever nog helemaal nooit.

 6. Maak je eigen gezichtsmasker.

  Gebruik vers geperst komkommersap met Aloe Vera en maak daarmee zelf een gezichtsmasker. Deze twee componenten zijn erg goed voor het reguleren van de talgproductie.

Met deze tips heb je gegarandeerd geen olie-achtige glans meer maar in plaats daarvan een levendige en gezonde huid.