Argan Cosmetica

Leer Hier Hoe Je Natuurlijk Gezond Haar Kunt Krijgen!

Leer Hier Hoe Je Natuurlijk Gezond Haar Kunt Krijgen!
Volg deze stappen voor de perfect haardos.

Misschien heb je wel eens gehoord of gelezen dat je makkelijk natuurlijk gezond haar kunt krijgen. Maar als je problemen met je lokken hebt is dat maar moeilijk te geloven. Je haarverzorgingsroutine zou wel eens de oorzaak van al je problemen kunnen zijn. Als je haarverzorgingsroutine niet perfect is of als je helemaal niet voor je haar zorgt kun je last krijgen van brekend haar, haar dat alle kanten uit gaat staan, gespleten eindjes, kroezig haar, roos, dof haar of zelfs haaruitval.

Als Vuistregel…

Een gezonde levensstijl leidt tot een gezonder lichaam inclusief je haar. Als je te gestresst bent, te weinig slaapt, rookt, niet aan lichaamsbeweging doet of niet gezond eet zal je haar ook niet gezond zijn.

Je Haarproducten

Als je vaak haarproducten zoals gel, haarlak of mousse gebruikt met alcohol als actief ingrediënt zal je haar droog worden. Ook haarproducten direct op je hoofdhuid aanbrengen is een slechte gewoonte. Dit verstopt namelijk de poriën op je hoofdhuid. Een geweldig haarproduct is Marokkaanse Arganolie. Deze olie houdt door zijn hoge gehalte aan Vitamine E, essentiële vetzuren en andere anti-oxidanten het haar gezond en sterk.

Je Haar Drogen

Droog jij je haar met een föhn? Te veel warmte kan je haar verbranden dus het beste kun je de föhn op de koelste stand zetten. De juiste manier om je haar te föhnen is de föhn constant in beweging te houden op ongeveer 10 cm afstand van je haar. Beter is het echter om je haar vanzelf op te laten drogen. Dep je haar na douche of bad met een handdoek droog en laat het daarna verder vanzelf opdrogen. Als er knopen in zitten, haal die er dan zachtjes met je vingers uit.

Je Haardos Kammen of Borstelen

Misschien ben je gewend je haar direct na bad of douche te kammen of borstelen. Dit is echter schadelijk voor je haar. Haar is het meest kwetsbaar als het nat is. Wacht dus met kammen of borstelen tot het bijna droog is. Borstels van dierenhaar zijn zachter voor je haar. Het is ook het beste om een kam of borstel te gebruiken waarvan de tanden of pinnen ver uit elkaar staan en een gladde punt hebben.

Je Haar Wassen met Shampoo en/of Conditioner

Er is voor elk haartype een shampoo dus zorg dat de shampoo die jij gebruikt bij jouw haartype past. Douche niet met heet water want dat droogt je haar uit en irriteert je hoofdhuid. Wees niet te lui om je haar te wassen. Door je haardos te wassen verwijder je vuil, dode huid en olie dat zich in je haar heeft verzameld. Als je haarproducten gebruikt is het zo mogelijk nog belangrijker om je haar te wassen. Voor vettig haar is de regel elke dag wassen terwijl mensen met droog haar hun haar zo’n 2 – 3 keer per week zouden moeten wassen. Maar als je weet dat er vuil en stof in je haar zit en je denkt dat schoonmaken nodig is moet je dat zeker niet nalaten. Gebruik zowel shampoo als conditioner.