Argan Cosmetica

Laat Je Benen Zien deze Zomer! Pak de Droge Huid Aan!

Laat Je Benen Zien deze Zomer! Pak de Droge Huid Aan!
Breng elke dag moisteriser aan!

Ben je van plan om deze zomer je benen weg te stoppen? Draag jij nog jeans terwijl iedereen op straat al in korte broek rondloopt? De meest voorkomende reden waarom vrouwen hun benen bedekt houden is een droge huid op de benen. Dit is in de zomer natuurlijk extra vervelend want de hitte vraagt om minder bedekkende kleding.

Als je huid op je benen droog is is je benen bedekken natuurlijk niet de oplossing. Je doet dan namelijk niets om het probleem aan te pakken. Je maakt jezelf alleen maar ongelukkig en irriteert je huid nog meer.

Verstop je benen deze zomer niet langer. Ga in plaats daarvan op onderzoek uit en ontdek hoe je het vocht weer in je huid terug kunt brengen. Het goede nieuws is dat herstellen van een droge huid makkelijk is en niet al te duur.

Hoe een Droge Huid Aan te Pakken

 1. Elke dag hydrateren!

  Breng elke dag moisturizer aan. Voor het beste resultaat zou je Arganolie als moisturizer moeten gebruiken. Arganolie hydrateert de droge en schilferige huid. Een van de componenten in Arganolie zijn Sterolen die het vocht in de huid vasthouden. Sterolen houden ook de celmembranen in de huid gezond en verbeteren de stofwisseling in de huid.Arganolie bevat ook andere componenten met weldadige eigenschappen voor de huid zoals Vitamine E wat de huid voedt, Polyfenolen, Ferulinezuur, Linolzuur en Carotenoïden die veroudering van de huid tegengaan.

 2. Neem geen heet bad of hete douche!

  Heet water droogt de huid uit. Dat komt doordat het de huid berooft van zijn essentiële oliën en vocht. Gebruik voor bad en douche lauwwarm water en hou het beperkt tot maximaal 15 minuten.

 3. Droogdeppen!

  Als je gewend bent je huid met je handdoek droog te wrijven dan wordt het nu tijd om voortaan droog te deppen. Hierdoor houdt de huid meer vocht en essentiële oliën vast die er met wrijven anders allemaal afgewreven zouden worden. Bij droogdeppen blijft de huid een beetje vochtig wat ideaal is om een moisturizer aan te brengen.

 4. Breng elke dag zonnebrandlotion aan!

  Dit is erg belangrijk. Je huid heeft elke dag bescherming tegen de zon nodig en niet alleen wanneer je naar het strand gaat. UV straling van de zon veroorzaakt rimpels doordat het collageen vernietigt. Dit maakt de structuur van je huid ruw en droog.Neem als je een droge huid hebt een zonnebrandlotion met hydraterende eigenschappen. Door elke dag zonnebrandlotion aan te brengen bescherm je jezelf ook tegen huidkanker. Maak hier een dagelijkse gewoonte van als je van je droge huid af wil.

 5. Drink geen alcohol en stop met roken!

  Als je een kettingroker of zware drinker bent is het geen wonder dat je een droge huid hebt. Alcohol droogt de huid uit en sigaretten bevatten gifstoffen die de aanmaak van collageen stoppen en de bloedvaten in je huid van zuurstof beroven. Dit leidt tot een gerimpelde, ruwe en droge huid.

 6. Ga gezonder eten!

  Je zou erop moeten letten dat je elke dag gezonde en uitgebalanceerde maaltijden eet. Vergeet vooral het voedsel niet dat rijk is aan Omega 3 vetzuren.

Deze 6 stappen zullen gegarandeerd je huid verbeteren zodat je deze zomer gladde benen kunt laten zien. Ga maar vast wat korte broeken kopen!