Argan Cosmetica

Zeg Vaarwel tegen Slechte Haardagen

Zeg Vaarwel tegen Slechte Haardagen
Knip je haar regelmatig en gebruik Arganolie.

Iedereen heeft van tijd tot tijd last van dagen met slecht haar, zelfs filmsterren en andere supermodellen. Maar als je elke dag een slechte haardag hebt wordt het tijd om eens te luisteren naar wat je haar je probeert te vertellen. Kroezig haar, haaruitval, vettig haar, droog haar, jeuk op je hoofdhuid en roos zijn zo maar een paar voorbeelden van haarproblemen die je elke dag kunt hebben. En je wil toch zeker niet dat deze problemen onderdeel van je dagelijkse leven worden!

Basisprincipes voor Haarverzorging

Als je weet hoe je voor je haar moet zorgen kun je verhinderen dat je ooit nog slecht haardagen zult hebben. Volg deze basis haarverzorgingstips op en begroet elke dag fraai haar.

 1. Knip je haar regelmatig.

  Wat heeft het voor zin om je haar te laten groeien als het ongezond is? Laat je haar regelmatig knippen om gespleten eindjes en beschadigde haarschachten te verwijderen. Neem een kapsel dat bij je haartype past en waardoor je haar in zijn volle glorie tot uiting komt. Het meest voorkomende probleem is echter dat je zelf je nieuwe kapsel niet opnieuw kunt creëren. Een nieuw kapsel hebben stopt niet als je bij de kapper naar buiten gaat.

 2. Gebruik haarverzorgingsproducten op de goede manier.

  Je haar is kwetsbaar en sommige haarverzorgingsproducten bevatten sterke chemicaliën die je haar kunnen beschadigen. Als je je haartype kent kun je die haarproducten kiezen die geschikt zijn voor jouw haar.

 3. Doe voorzichtig!

  Of je nu steil of krullend haar hebt, haar is kwetsbaarder voor schade als het nat is. Gebruik een kam met wijde tanden als je je haar kamt om wrijving te verhinderen. Doe niets op je haar wat het kan beschadigen wanneer je het er weer afhaalt zoals Velcro of elastiek. Trek niet aan je haar. Dit kan de wortels en follikels beschadigen waardoor haaruitval kan ontstaan. Bescherm de wortels tegen stress door knopen en knotten voorzichtig uit de war te halen.

 4. Wassen en conditioneren!

  Kam de knopen uit je haar voordat je het wast. Kies een milde shampoo die je zo vaak als je wilt kan gebruiken. Was je haar met warm water. Was het nooit met heet of koud water omdat dit de natuurlijke beschermende oliën van je haar afstript. Gebruik conditioners om je haar glad, glanzend en fraai te houden. Masseer een paar druppels Arganolie door je haar en op je hoofdhuid. Arganolie bevat een natuurlijke rijkdom aan essentiële vetzuren die je haar een gezonde dosis vocht geven zonder een vettig gevoel achter te laten. Deze geweldige olie is ook goed voor kroezig haar en verhindert dat je haar dof wordt. Arganolie zit vol met Vitamine E en anti-oxidanten. Deze stoffen brengen haar dat beschadigd is door hitte, oxidatie en teveel styling weer tot leven brengt.

 5. Eet gezond!

  Dof en levenloos haar kan een gevolg zijn van slechte eetgewoontes. Wat je eet zie je terug in je hele lichaam inclusief je haar. Eet voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen zoals omega-3. Blijf weg van voedselgroepen die ongezonde verzadigde vetten en transvetten bevatten. Gebruik in plaats daarvan onverzadigde vetzuren in je maaltijden. Neem vissoorten zoals zalm, sardientjes en tonijn in je dagelijkse menu op. Dit zijn excellente bronnen van het essentiële vetzuur omega-3.

De gezondheid van je haar is een weerspiegeling van je algehele gezondheid. Het is dus belangrijk om goed voor je haar te zorgen, niet alleen om er goed uit te zien maar ook om gezond te blijven.