Argan Cosmetica

Goede Huidverzorging is Niet Duur, Lees Hier Waarom!

Goede Huidverzorging is Niet Duur, Lees Hier Waarom!

Sommigen zeggen dat vrouwen zich te druk maken over hun huid. Er is echter veel aan de huid waar je je zorgen over zou moeten maken. De huid staat elke dag bloot aan de elementen en heeft het daardoor zwaar te verduren. Je hebt de zon met zijn UV straling, uitlaatgassen van auto’s, stof, harde wind, luchtvervuiling, vuil en vettigheid. Met dit alles krijgt de huid elke dag te maken.

Deze elementen kunnen maken dat de huid droog of juist vettig wordt, of rimpels, donkere vlekken of acne vertoont. Behalve deze omgevingsfactoren eist ook stress de tol op van de huid. Acne en rimpels kunnen ook optreden wanneer men erg gestresst is.

En laten we de cosmetische producten niet vergeten. Veel vrouwen dragen elke dag make-up. Cosmetische producten kunnen de huid irriteren en de poriën verstoppen. Resultaat: puistjes of mee-eters. Eén ding meer waar vrouwen zich nog zorgen over zouden moeten maken zijn hormonale veranderingen. Opspelende hormonen kunnen acne veroorzaken.

Hoe kan een vrouw, rekening houdend met dit alles, haar huid glad, schoon, helder en mooi houden? Dat is de hamvraag voor vrouwen over de hele wereld. Het antwoord is goedkoper dan je denkt. Huidverzorging hoeft niet veel te kosten.

Misschien sta je verbaasd van deze uitspraak of ben je het er zelfs niet mee eens. Je bent niet de enige die denkt dat verzorging van de huid betekent dat je elk jaar duizenden euro’s moet spenderen. Veel vrouwen over de hele wereld denken dat huidverzorging erg duur is.

Het goede nieuws is dat dit absoluut niet waar is. Voor de huid zorgen is best betaalbaar. Hier zijn een paar stappen hoe je voor je huid zou moeten zorgen.

Hoe voor de Huid te Zorgen

 1. Weet wat voor huidtype je hebt.

  Je kunt makkelijk zien of je huid droog is of vettig of gevoelig voor acne. Ga anders naar een huidarts.

 2. Ga een maal per jaar naar een huidarts.

  Je huidarts kan de juiste behandeling voor huidproblemen voorschrijven en je adviseren over je huidverzorging. Je huidarts kan je huid ook controleren op tekenen van huidkanker zoals ongewone moedervlekken. Hoe eerder huidkanker vastgesteld wordt hoe beter de prognose is.

 3. Was je gezicht twee maal per dag met een milde reiniger die bij jouw huidtype past.

  Gebruk nooit zeep op je gezicht. Zeep berooft de huid van zijn essentiële oliën en vocht waardoor die droog wordt. Twee maal per dag betekent overigens een maal ‘s morgens en een maal voordat je naar bed gaat. Ga nooit slapen met make-up op.

 4. Breng elke dag een moisturizer aan.

  Er is een moisturizer voor elk huidtype en je moet die moisturizer kiezen die bij jouw huidtype past. Arganolie is een van de krachtigste moisturizers die er te koop is. Maar Arganolie is niet alleen een moisturizer. Het bevat ook componenten die veroudering van de huid tegengaan.

 5. Bescherm de huid tegen de zon door elke dag zonnebrandlotion op te doen.

  Telkens wanneer je de deur uitgaat en in de zon komt, hoe kort ook, moet je je huid beschermen. UV straling van de zon is bijzonder schadelijk voor de huid. UV straling heeft niet veel tijd nodig om DNA en collageen te vernietigen.

Volg deze 5 stappen en je huid zal er gegarandeerd beter van worden.