Argan Cosmetica

Eet de Juiste Voedselgroepen voor een Gezonde en Mooie Huid

Eet de Juiste Voedselgroepen voor een Gezonde en Mooie Huid
De meest donkere groenten hebben de meeste Anti-Oxidanten.

Niemand wil een doffe huid! Als je wil dat je huid glanst en er mooi uitziet moet je goed voor je huid zorgen. Huidverzorging gaat verder dan je gezicht wassen en producten erop smeren. Huidverzorging begint bij gezond eten en een gezonde levensstijl.

Hoeveel je ook aan huidverzorgingsproducten uitgeeft, als je je huid niet de goede voeding geeft zul je weinig of geen verbetering zien. Erger nog, je huid kan er zelfs slechter van worden.
Waarschijnlijk ken je het wel: een huidverzorgingsproduct in de vuilisbak gooien wetende dat je net je zuur verdiende geld hebt verkwist. Het probleem ligt misschien niet bij het product maar bij wat je eet en hoe je leeft.

Gezond Voedsel voor de Huid

Hier volgen enkele voedingsartikelen die je in je dieet zou moeten opnemen om die glanzende huid waar je van droomt ook echt te krijgen.

 1. De spinazie waar je als kind (en misschien nog wel) zo’n hekel aan had is goed voor je huid.

  De huid heeft baat bij anti-oxidanten en spinazie zit daar vol mee. Je geeft het misschien niet graag toe maar onze moeders hebben meestal wel gelijk.

 2. De meeste donkergroene bladgroenten zijn rijk aan anti-oxidanten.

  Hoe donkerder de groente hoe meer anti-oxidanten het bevat. Zorg dat je bord vol ligt met donkergroene bladgroenten zoals je moeder al zei.

 3. De meeste fruitsoorten en met name citrusvruchten bevatten een hoge concentratie aan anti-oxidanten.

  Het donkerder type fruit is heel goed voor de gezondheid van je huid omdat het Vitamines A, C en E bevat. Vitamines C en E zijn goed voor de huid omdat ze helpen oneffenheidjes en vlekjes kwijt te raken.Nu wil je natuurlijk weten waarom anti-oxidanten zo goed zijn voor de huid. Anti-oxidanten beschermen de huid tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Vrije radicalen komen overal voor, bijvoorbeeld in de lucht die je inademt en in huis.Een heel goed product om te gebruiken is Arganolie. Arganolie is rijk aan anti-oxidanten die de huid beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen en UV straling.Als je rimpels en andere tekenen van huidveroudering wil voorkomen, smeer dan dag en nacht deze olie op je huid. Arganolie is ook rijk aan Sterolen, essentiële vetzuren, Vitamine E en andere componenten waar de huid baat bij heeft.

 4. Vetten zijn gezond voor de huid.

  Dat wil zeggen: de goede vetten. Je dieet zou rijk moeten zijn aan Omega 3 vetzuren omdat die goed zijn voor de huid. Vis bevat hoge concentraties Omega 3 vetzuren. Eet zalm, makreel, sardientjes, haring, forel, zwaardvis en tonijn. Omega 3 vetzuren zijn niet alleen goed voor de huid maar ook voor hart en hersenen.

Als je goed voor je huid wil zorgen zou je moeten overschakelen op deze voedselgroepen.