Argan Cosmetica

Welke Voedingsstoffen Zijn Essentieel voor Gezonde Nagels?

Welke Voedingsstoffen Zijn Essentieel voor Gezonde Nagels?
Wat kan je eten voor sterkere nagels?

Vaak negeren we onze nagels, maar ze bewijzen ons een grote dienst. Wat een opluchting geeft het ons als we onze nagels gebruiken om te krabben als we jeuk hebben. Maar afgezien van krabben, bieden de nagels bescherming en steun aan de zachtere weefsels op je vingers en tenen. Laten we eens dieper ingaan op de nagels.

Waar zijn nagels van gemaakt?

We kunnen onze nagels in vele verschillende kleuren en designs dragen. Wij houden ervan om onze handen en voeten een manicure en pedicure te geven, en de meeste mensen beschouwen het zelfs als een verwennerij. Wij houden ervan om onze nagels in verschillende kleuren en designs te zien. Maar weet je iets anders over nagels afgezien van de kennis over welke kleur of design er goed uitziet op je nagels? Weet je waarvan ze zijn gemaakt? Onze nagels zijn in feite verharde huid die bestaat uit keratine, dat is een soort eiwit en er zijn bepaalde voedingsstoffen die de nagels nodig hebben om sterk en gezond te zijn.

Essentiële voedingsstoffen voor gezonde nagels

Als je merkt dat je nagels broos en gevoelig zijn voor breuk, dan kan het zijn dat er essentiële voedingsstoffen ontbreken. Maar welke voedingsstoffen hebben je nagels nodig om ze sterk en gezond te houden?

  • Vitamine H

    Deze voedingsstof wordt in de volksmond aangeduid als biotine. Biotine behoort tot de groep B-vitaminen. Deze voedingsstof is essentieel om je nagels sterk te houden en verbetert tevens de conditie van droge en dunne nagels. Het dagelijks consumeren van ten minste 2,5 mg biotine zal je nagels kunnen verdikken. Dit is volgens een studie uitgevoerd door MayoClinic. Sommige mensen kunnen last hebben van broze nagels. Mensen die lijden aan deze nagelaandoening hebben meestal nagels die zwak zijn en gemakkelijk breken.

  • Vitamine E

    Deze krachtige anti-oxidant beschermt niet alleen de nagels, maar voorkomt ook dat de weefsels rond de nagels beschadigd raken door vrije radicalen. Vitamine E staat er ook om bekend te helpen bij de nagelgroei. Dit komt omdat deze voedingsstof ervoor zorgt dat het bloed goed circuleert in de nagels. Deze goede bloedcirculatie maakt nagels gezond.

  • Vitamine A

    Vitamine A is een andere voedingsstof essentieel voor gezonde nagels. Vitamine A is een andere krachtige anti-oxidant, wat betekent dat het de nagels helpt te beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Als je dunne nagels hebt, voed je je nagels met vitamine om de conditie te helpen verbeteren. Heb jij zwakke en zachte nagels? Vitamine A kan deze nagelsituatie verhelpen. Nagels kunnen ook worden aangetast door psoriasis, een huidaandoening. Psoriasis kan de dikte en kleur van de nagels veranderen en vitamine A staat erom bekend effectief te zijn in het behandelen van nagelpsoriasis.

Marokkaanse Arganolie

Marokkaanse Arganolie is een geweldige behandeling voor je nagels. Het regelmatig aanbrengen van deze olie op je nagels kan leiden tot sterkere nagels en een gezonde nagelgroei. Als je je afvraagt ​​waarom, het antwoord is vanwege het hoge gehalte aan vitamine E en carotenoïden (een voorloper van vitamine A). Het zit ook boordevol essentiële vetzuren die de nagels en nagelriemen gehydrateerd houden! Breng regelmatig Arganolie op je nagels aan of week ze in de goedheid van de olie!