Argan Cosmetica

Doe-Het-Zelf Haarbehandelingen die Gegarandeerd Werken!

Doe-Het-Zelf Haarbehandelingen die Gegarandeerd Werken!
Hou je haar zelf gezond!

Wees eerlijk. Het wordt tijd om naar de kapper te gaan maar je ziet tegen de kosten op. Waarom niet zelf thuis je haar doen? Het komt altijd gelegen, is betaalbaar en verrassend eenvoudig om te doen. Geen zorgen. Je hoeft geen diploma in styling te hebben om doe-het-zelf haarverzorgingsproducten te maken.

Alle haartypes

Eieren vormen een goede bron van natuurlijke vetten en eiwitten, en bevatten enzymen die het haar reinigen. Bovendien kun je kiezen welk deel van het ei je wil gebruiken: de dooier die heel goed is voor droog haar, of het wit dat goed werkt op vettig haar.

Giet 120 ml eidooier of eiwit in de palm van je hand en breng dit voorzichtig op je haar aan. Gebruik meer als je denkt dat je meer nodig hebt. Spoel het ei na 20 minuten met koud water uit je haar en ga dan verder met je normale haarverzorgingsroutine. Een behandeling met de dooier kun je slechts een keer per maand doen, met het wit elke twee weken.

Is je haar dof?

OK, je haar ziet er een beetje dof uit. Geen zorgen. Niets dat een beetje yoghurt niet kan verhelpen. Niet alleen yoghurt heeft de kracht om dof haar te verjongen. De meeste zuivelproducten doen wonderen voor droog of broos haar. Melkzuur verwijdert vuil en melkvet voorziet het haar van vocht. Hanteer dezelfde procedure als met het ei; 120 ml yoghurt op vochtig haar en er 20 minuten in laten zitten. Elke twee weken herhalen.

Kun je het niet laten om op je hoofd te krabben?

Jeuk op de hoofdhuid wordt meestal veroorzaakt door roos en kan aangepakt worden met een mengsel van citroensap en Arganolie. Meng twee eetlepels citroensap, twee eetlepels Arganolie en twee eetlepels water. Masseer dit mengsel over je hoofdhuid om jeuk en droogheid kwijt te raken. Arganolie is rijk aan Vitamine E en essentiële vetzuren die zowel het haar als de hoofdhuid beschermen. Deze voedingsstoffen voeden niet alleen haar en hoofdhuid maar gaan ook een teveel aan talg tegen. De schimmel die roos veroorzaakt leeft van talg. Een roosvrij hoofd begint bij een gezonde hoofdhuid! Het zuur van de citroen helpt je de schimmel kwijt te raken die roos veroorzaakt. Herhaal deze behandeling elke twee weken.

Wil je je haar meer volume geven?

Verrassend genoeg kan bier helpen meer volume in dof haar te krijgen. Je moet het dan echter niet drinken. Bier bevat veel gist dat je haarstrengen voller kan maken. Meng 120 ml bier met een theelepel lichte olie en een rauw ei. Op het haar aanbrengen, 15 minuten laten zitten en dan uitspoelen. Elke twee weken herhalen.

Is je haar te vet?

Een eetlepel maïsmeel of maïzena direct op je hoofdhuid strooien kan helpen olie en vet kwijt te raken. Borstel met een haarborstel de maïzena helemaal uit. Elke andere dag herhalen.