Argan Cosmetica

Begint de Huid van Jouw Armen Uit te Zakken?

Begint de Huid van Jouw Armen Uit te Zakken?
Zorg dat de huid van je strak blijft met deze tips

Op een bepaald moment in je leven merk je dat je op sommige plaatsen een beetje… uit begint te zakken. Wat dat betreft zijn de bovenarmen vaak problematisch. De reden daarvan is dat de bovenarmen een van de plaatsen is waar vetafzetting plaatsvindt. Voor de meeste mensen is dat samen met de dijen en de buik de top drie van de lijst. De truc om die jonge uitstraling van zachte soepele armen te houden is het aanzien van je spieren te verbeteren. Hoe doe je dat? Hier zijn een paar tips.

Bescherm jezelf tegen UV straling

Begin met de huid op je armen. Vertoont die donkere vlekken? Ben je goed beschermd tegen de zon? Bescherm je beter door regelmatig een breed spectrum zonnebrandlotion op te smeren, bij voorkeur met beschermingsfactor 30. Dat is vooral belangrijk op zonnige dagen als je graag tops met korte mouwen of zonder mouwen draagt. Bedenk dat UV straling collageen afbreekt. Hierdoor kunnen niet alleen lijntjes ontstaan maar ook een uitgezakte huid. Een verstevigende lotion is ook zeer aanbevelenswaardig.

Breng dagelijks Marokkaanse Arganolie aan

Zorg ervoor dat je ‘s nachts je huid met Vitamine E voedt. Deze voedingsstof helpt bij de reparatie van beschadigde huidcellen en bij het vervangen daarvan door gezonde cellen. Marokkaanse Arganolie is rijk aan Vitamine E en andere voedingsstoffen met anti-verouderings eigenschappen zoals essentiële vetzuren, Carotenoïden, Ferulinezuur en Polyfenolen. Arganolie zit ook vol met Sterolen die de stofwisseling in de huid verbeteren.

Koop de juiste make-up

Je hebt twee lichaams bronzers nodig. Een met een wat lichtere kleur dan je huid en een met een medium kleur. Om ze goed te laten werken moeten de bronzers op het best uitziende deel van je arm worden aangebracht. Een klassieke toepassing van make-up: verbeteren wat je al hebt. Breng de medium kleur op je hele arm aan en de lichtere kleur van schouder tot pols op de bovenkant van je armen. Er zijn tegenwoordig bronzers in allerlei kleuren te koop dus het zou niet moeilijk moeten zijn om er een te vinden die perfect bij de kleur van jouw huid past.

Lichaamsbeweging

Met make-up kom je een heel eind maar met lichaamsbeweging kom je verder. Om jongere en beter uitziende armen te krijgen moet je aan het zweten gaan. De oefening is simpel en richt zich vooral op de triceps, het deel van je arm dat gewoonlijk het meeste uitzakt. Haak je handen voor je borst stevig in elkaar, net onder je kin. Diep ademhalen en terwijl je dat doet breng je je ellebogen onder een hoek van 90 graden zodat ze parallel met de vloer komen te liggen. Uitademen en daarbij je handpalmen tegen elkaar drukken. Wees niet voorzichtig en druk zo hard je kunt. Hou dit 5 seconden vast en ontspan daarna. Herhaal deze oefening 15 keer. Als je dit één keer per dag doet maakt dat al een heel verschil.

Voeding

Hou je lichaam gezond en de rest volgt vanzelf. Zorg ervoor dat je je lichaam op de juiste manier voedt. Sla voedsel dat rijk is aan koolhydraten over en kies voor mager vlees, groenten en fruit.

Schrijf een reactie