Argan Cosmetica

Doe-Het-Zelf Manicure Tips voor Beginnelingen!

Doe-Het-Zelf Manicure Tips voor Beginnelingen!

We houden er gewoon van om onze nagels in verschillende kleuren en stijlen te hebben. Je manicure laten doen door een professional kan duur zijn, omdat je het vaak moet herhalen. Zelfs als een manicure in een nagelstudio rond de $15 tot $50 kost, kan dit uiteindelijk een behoorlijk groot bedrag worden als je je nagels na een week of twee opnieuw wilt laten doen.

Als je niet veel wilt besteden aan je manicure dan zul je moeten leren hoe je je eigen manicure kunt doen! Heb je nog nooit eerder je eigen manicure gedaan? Hier zijn enkele tips om je te helpen! Je zult ervan opkijken dat je zelf net zo’n manicure kunt doen als de manicures waarvoor je hebt betaald in nagelstudio’s!

Doe-het-zelf manicure tips

 • Het eerste waar je aan moet denken

  Het allereerste waar je aan moet denken, is dat je met een schone lei moet beginnen. Dus als je oude nagellak op je nagels hebt, zorg er dan voor dat je deze verwijdert met een nagellak remover. Kies een remover zonder aceton, want dit kan je nagels droog en zwak maken.

 • Een voetbad

  Om je nagels zachter en gereed te maken voor het vijlen, week je ze in warm water met een paar druppels Arganolie. Deze olie zal je nagels en nagelriemen hydrateren, daar deze boordevol vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen zit. Vitamine E zal de nagels ook sterker maken en helpen bij een gezonde nagelgroei! Zorg ervoor dat je na het voetbad je handen en nagels droog dept.

 • Knip en vijl je nagels

  Als je nagels al vrij lang zijn, knip ze dan eens goed bij. Zorg ervoor dat je ze recht afknipt. Als dit is gedaan, zijn je nagels klaar voor een goede vijlbeurt. Vijl vanuit één richting totdat je je nagels in vorm hebt gebracht. De beste vorm is een korte vierkante top. Vijl nooit met een zaagbeweging, omdat dit je nagels kan breken of scheuren.

 • Duw je nagelriemen terug

  Nadat je je handen hebt geweekt in water en Arganolie zullen je nagelriemen zacht genoeg zijn om ze voorzichtig terug te duwen. Hoe verleidelijk het knippen van je nagelriemen ook mag zijn, geef niet toe aan deze verleiding. Als je te veel afknipt, heb je kans dat je in je huid knipt en deze opening kan besmettelijke micro-organismen aantrekken. Je hoeft je nagelriemen alleen maar voorzichtig terug te duwen met een bokkenpoot of rozenhouten stokje.

 • Geef je huid een portie aandacht

  Voor het scrubben van je handen kun je zout of suiker gebruiken. Scrub niet in het wilde weg. Je zult voorzichtig moeten zijn, daar de huid van je handen erg gevoelig is omdat de huid in dit gebied dun is. Spoel de scrub weg met water, dep je handen droog en breng een ruime hoeveelheid hydraterende crème aan. Voor het hydrateren van je huid kun je Arganolie gebruiken. De lotion die je normaal gebruikt, kun je ook gebruiken. Zorg ervoor dat je de hydraterende crème goed inmasseert van je handen tot iedere vinger.

 • Geef je nagels wat kleur

  Breng eerst een basislaag aan. Als deze droog is, breng dan een laag of twee aan in de kleur die je mooi vindt. Misschien heb je nog een derde laag nagellak nodig om een diepere tint of een gladdere look te krijgen. Werk het geheel af met een doorzichtige laag.