Argan Cosmetica

Goed Werkende Trucs Om Je Huid Babyzacht te Houden

Goed Werkende Trucs Om Je Huid Babyzacht te Houden
Hou je huid zo zacht als toen je net geboren was.

Problemen met een droge of schilferige huid? In de zomer is dat misschien nog normaal, maar nu het kouder begint te worden is een droge huid erg vervelend. En het is niet alleen maar vervelend. Een droge huid wordt vaak gezien als teken van ouderdom omdat we als we ouder worden ons natuurlijke vocht verliezen. En afgezien van het uiterlijk is een ander groot nadeel van een droge huid dat die sneller kapot gaat waardoor infecties kunnen ontstaan.

Het vocht vasthouden

Maar als droge huid veroorzaakt wordt door ouder worden, is het dan überhaupt wel te stoppen? Het heeft geen zin om te proberen het onvermijdelijke uit te stellen. Maar wel zijn er manieren om via externe bronnen je huid goed gehydrateerd te houden. Deskundigen herhalen steeds weer dat om een droge huid te vermijden je alleen maar hoeft te zorgen dat hij niet droog wordt.

Eén van de manieren om dit te doen is kortere en minder hete douches te nemen. Zeker, na een lange dag op kantoor voelt het goed, zo’n warme douche, maar te lang douchen berooft je huid van zijn natuurlijke oliën. Dit geldt ook voor reinigers die minerale olie of petroleum bevatten; deze drogen je huid snel uit, vooral als je ze dagelijks aanbrengt. Als je een huidverzorgingsproduct in je pakket hebt dat kunstmatige geur- of kleurstoffen bevat, gebruik dat dan niet. Ze staan erom bekend de huid te irriteren en infecties te veroorzaken.

Gebruik van make-up

Wat de meeste vrouwen liever niet willen horen over hun make-up is dat poeders, crèmes en lippenstift vaak een goede voedingsbodem vormen voor bacteriën. Gebruik altijd wegwepsponsjes zodat je in elk geval niet het risico loopt op infecties door hergebruik. Vergeet niet dat acne veroorzaakt wordt door bacteriën die zich in je poriën hebben genesteld. Dat veroorzaakt op den duur irritatie wat vervolgens weer tot acne kan leiden. Acne laat vrijwel altijd wel iets van een litteken achter waardoor gave huid beschadigd raakt. Je kunt ook het beste regelmatig je make-up borsteltjes reinigen om de opbouw van bacteriën op de borsteltjes te voorkomen.

Huismiddeltjes

Huismiddeltjes zijn niet alleen makkelijk en goedkoop, maar ze werken nog ook. Melk bijvoorbeeld kan jeuk verlichten doordat melkzuur de zuurbalans weer in evenwicht brengt en daardoor de jeuk wegneemt. Melkzuur lost ook droog en dood huidweefsel op en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Je zou ook Arganolie aan je huidverzorgingsprogramma kunnen toevoegen. Arganolie is een natuurlijk extract en zorgt dat je huid er gezond en goed gehydrateerd uitziet. Bovendien voorziet Arganolie de huid van de voedingsstoffen die die nodig heeft.

Er zijn ook andere producten te koop. Ga op zoek naar crèmes en lotions die glycerine, allantoïne of bisabolol bevatten. Deze houden vocht vast, werken genezend en verzachten de huid.
Samenvatting: