Argan Cosmetica

Wat Kun Je Doen Om Problemen Met Je Nagels Op Te Lossen

Wat Kun Je Doen Om Problemen Met Je Nagels Op Te Lossen
Arganolie versterkt je nagels.

Fraai gemanicuurde nagels trekken altijd meteen positieve aandacht, net als schone en goed onderhouden nagels. Op dezelfde manier trekken probleemnagels en ongezonde nagels negatieve aandacht. Als je nagelproblemen hebt en deze wil oplossen maar je weet niet hoe, lees dan verder. Ontdek hoe je de nagels kunt hebben die je bij anderen ziet. Als andere mensen mooie nagels kunnen hebben, waarom jij dan niet? Wat hebben anderen dat jouw nagels niet hebben? Hier is het antwoord op deze vragen.

Hoe je je nagels kunt laten groeien

Nagels groeien vanzelf, en de waarheid is dat als je niet ziek bent, je nagels net zo zouden moeten groeien als bij anderen. Helaas zijn er allerlei factoren die van invloed kunnen zijn op de groei van je nagels. Of dat nu factoren zijn waar je iets aan kunt doen of niet, het kan geen kwaad ze te leren kennen. Op die manier kun je je beter voorbereiden op eventuele ongewenste situaties.

Nagels die makkelijk splijten en los gaan zitten

Dat ziet er niet alleen onaantrekkelijk uit, maar is ook irritant en pijnlijk. Wanneer je nagels loslaten of splijten kunnen ze makkelijk blijven haken in je kleren, je handdoek of iets anders. En wanneer je nagels blijven haken en er aan getrokken wordt – doet dat nog meer pijn. Factoren die achter dit nagelprobleem kunnen zitten zijn: te veel contact met water, bijtende chemicaliën, sterke schoonmaakmiddelen – al deze factoren eisen hun tol van je nagels. Vermijd ze, en krijg betere, sterkere en gezondere nagels. Wanneer je gespleten of loslatende nagels hebt, is het ook goed om deze meteen te knippen.

Gele vlekken op de nagels

Gele vlekken in de nagels kunnen een aanwijzing zijn voor problemen met je gezondheid. Als dat niet zo is, kan roken of het gebruik van te veel nagellak de oorzaak zijn. Nagels moeten ademen en leven in hun natuurlijke vorm – zonder lak of andere middeltjes. Gelige nagels kun je verhelpen. Een manier hiervoor is bijvoorbeeld het onderdompelen van je nagels in een mengsel van citroensap en Arganolie. Arganolie is enorm rijk aan componenten die goed zijn voor je nagels zoals vitamine E, anti-oxidanten en essentiële vetzuren. Ook het zuur van het citroensap helpt bij het terugkrijgen van de natuurlijke kleur. Meng een paar druppels Arganolie met citroensap, en dompel je nagels voor 10-15 minuten onder in dit mengsel. Je kunt ook Arganolie rechtstreeks op de nagels masseren.

Nagels die te langzaam groeien

Een van de redenen hiervoor is gebrek aan goede voeding. Een gezond en uitgebalanceerd dieet is je beste kans op gezondere, sterkere en sneller groeiende nagels. Je dieet zou meer proteïne, ijzer, vitamine B, calcium en essentiële vetzuren moeten bevatten.

Nagelproblemen moet je niet onderschatten. De eerste stap is naar de dokter te gaan en je nagels te laten nakijken. Misschien hebben de problemen met je gezondheid te maken. Zoniet, dan kun je betere, sterkere en mooiere nagels krijgen door gezond te eten, je nagels te beschermen en ze weg te houden van ongezonde stoffen, en Arganolie te gebruiken.