Argan Cosmetica

Weetjes over Vitamine E en Wat dat Voor je Huid Doet

Weetjes over Vitamine E en Wat dat Voor je Huid Doet
Arganolie zit net als andere groenten en fruit vol met Vitamine E.

Het is een bekend feit dat een gezond dieet wonderen voor je lichaam en je huid doet. Fruit en regelmatig groene bladgroenten zijn noodzakelijk om het lichaam te krijgen waar je altijd al van droomde. Minder bekend is wat vitamine E voor jou, je lichaam en je huid kan doen. Het valt niet te ontkennen dat vitamine E een belangrijke voedingsstof is. Het is een belangrijke vitamine om voortijdige veroudering van de huid tegen te gaan. En als je deze feitjes over de huid eenmaal weet, en weet hoe vitamine E je huid kan helpen, kun je daarmee een jonge huid houden of terugkrijgen.

Rimpels

Een van de typische symptomen van het ouder worden zijn rimpels. Deze ongewenste lijntjes in je gezicht als je ouder wordt verraden je leeftijd. Soms maken rimpels dat je er zelfs ouder uitziet dan je in werkelijkheid bent. Behalve natuurlijke veroudering kunnen ook andere factoren rimpels veroorzaken, zoals vrije radicalen, slechte verzorging van de huid, alcohol drinken en roken. Vitamine E verhindert schade door vrije radicalen en vermindert daardoor rimpels. Het bevordert de aanmaak van collageen waardoor de huid soepel blijft. Het bevordert ook groei en herstel van de huid – twee belangrijke factoren bij het voorblijven van rimpels.

Littekens

Littekens kunnen iemand onzeker maken, zeker als deze goed te zien zijn. Littekens kunnen verschillende vormen en afmetingen hebben, afhankelijk van hoe ze veroorzaakt zijn – operaties, brandwonden of andere verwondingen. Vrije radicalen zijn slecht voor littekens omdat ze de genezing ervan verhinderen. En dat is waarom vitamine E zo goed is. Vitamine E doet wonderen omdat het deze vrije radicalen bestrijdt. Vitamine E helpt bij het herstel van de huid en geneest dus ook littekens sneller.

Bruine Vlekken

Ook bruine vlekken op je gezicht en je huid worden veroorzaakt door veroudering van de huid. Het weer, met name te veel in de zon zitten, kan je huid beschadigen en bruine vlekken veroorzaken. Vitamine E kan deze donkere vlekken weer lichter maken en uiteindelijk zelfs helemaal genezen. Het doet dit door de celmembranen als het ware door te smeren en herstel van de huidcellen te versnellen.

Littekens door Acne

Opgedroogde puistjes kunnen donkere littekens op je huid achterlaten. Deze littekens zijn voor veel mensen behoorlijk gênant, en acne littekens op je gezicht, rug, borst of waar dan ook kunnen dus ongemak met zich meebrengen. Vitamine E kan deze acne littekens verlichten en genezen, net zoals rimpels, littekens en bruine vlekken. De componenten in vitamine E maken dat acne littekens sneller verdwijnen dan normaal het geval zou zijn. Het helpt ook de huid sneller groeien zodat het acne litteken meteen helemaal verdwijnt.

Arganolie en vitamine E

Arganolie is een olie die helemaal uit Marokko komt. Het is een 100% natuurproduct dat hoge concentraties vitamine E bevat. Als je dus een van de hierboven genoemde huidproblemen hebt, kan Arganolie helpen. Een paar druppels van deze olie op je huid aanbrengen en inmasseren geeft je huid de broodnodige vitamine E. Arganolie helpt allerlei huidproblemen op te lossen zodat je er weer jong en fris uitziet.