Argan Cosmetica

Tips Die Acne Voorkomen En Genezen, Lees Verder!

Tips Die Acne Voorkomen En Genezen, Lees Verder!
Voorkom acne! Beter dan het later te behandelen.

Acne is een van die huidproblemen die teenagers de stuipen op het lijf kunnen jagen. Acne zijn kleine bultjes op het gezicht, de rug, de borst en soms zelfs de nek. Deze puistjes zijn gênant en soms zelfs pijnlijk. Jammer genoeg houdt acne niet altijd op als de tienerjaren voorbij zijn. Er zijn namelijk ook andere oorzaken voor acne. Dus of je nu tiener bent of volwassen, je zou deze tips moeten kennen om acne voor te blijven en te genezen. Vertel ze ook door aan vrienden en familie zodat ook die minder last van acne hebben.

Voor je huid zorgen.

Een van de belangrijkste oorzaken voor acne en acne littekens is slechte huidverzorging. Het basisprincipe is dat je je huid schoon moet houden. Of het nu de huid op je gezicht is of op je rug, gebruik milde zeep en was je elke dag. Overdrijf het echter ook weer niet, want ook dat is slecht voor je huid. Reinig de huid elke dag twee keer. Een keer ’s morgens en een keer voor het slapen gaan. Met name je gezicht moet 2x per dag gewassen geworden. Exfoliëren is ook een goede manier om de huid schoon te houden. Doe dit 1x of 2x per week voor een betere en gezondere huid.

Hou de huid gehydrateerd.

Een goede vochtaanbrenger voor de huid is altijd een goed idee. Arganolie uit Marokko is een van de beste. Deze 100% natuurlijke olie bevat natuurlijke ingrediënten die de huid helpen acne kwijt te raken. Arganolie heeft eigenschappen die de talgproductie onder controle houden. Als de huid te veel talg produceert ontstaan er op allerlei plaatsen puistjes. De truc is dus om de talgproductie te reguleren. en Arganolie doet dit heel goed. Maar behalve talg onder controle brengen heeft Arganolie ook ontstekingsremmende effecten op de huid. Ook hierdoor zal acne wegblijven. De puistjes worden minder rood en kleiner. En daarmee zijn we er nog niet, want Arganolie gaat ook nog eens de vorming van acne littekens tegen. Als acne weggaat blijft er vaak als herinnering nog een donker soort litteken op de huid achter. Dit litteken mag dan misschien op den duur wel lichter worden, maar Arganolie maakt dat dit veel sneller gebeurt. Arganolie herstelt namelijk de huid. En hoe sneller de huid herstelt, hoe sneller de littekens worden vervangen door nieuwe huid die niet die donkere kleur heeft.

Neem genoeg rust en vermijd stress.

Voor een gezonde, jong uitziende en acne vrije huid moet je leren ontstressen en van een goede nachtrust te genieten. Klinkt simpel genoeg, nietwaar? Toch is stress een van de belangrijkste oorzaken van acne. Stress op het werk of stress in je privé leven. Ga op zoek naar manieren om op een gezonde manier die stress kwijt te raken. Doe aan yoga of ga joggen. Ook tenminste 7-8 uur slaap per dag vermindert acne. Als je lichaam goed uitgerust is, is het namelijk beter in staat ziektekiemen en vuildeeltjes te bestrijden die anders ontstekingen en acne zouden kunnen veroorzaken.

Raak met deze simpele tips acne littekens kwijt. Leef geen vreselijk leven vol met acne meer, en krijg een gezondere huid. Denk eraan, verzorg je huid goed, hou hem gehydrateerd, neem genoeg rust en vermijd stress.