Argan Cosmetica

Voorkom en Verklein Striemen met Arganolie

Voorkom en Verklein Striemen met Arganolie
Veel afgevallen? Positief, maar helaas brengt het ook striemen met zich mee.

Voor veel mensen zijn striemen nog steeds een raadsel. Waardoor worden ze veroorzaakt? Striemen komen het vaakst voor op maag, borsten, heupen, dijen, onder- en bovenarmen, rug en billen. Striemen brengen geen serieus gezondheidsrisico met zich mee, maar toch hebben de meeste mensen ze niet graag op hun huid.

Oorzaken van Striemen

  • Afvallen en Aankomen

    Te snel afvallen of aankomen kan een oorzaak zijn van deze ongewenste lijntjes. Mensen bij wie de middelste laag van de huid gezond is zullen geen problemen hebben met striemen. De lederhuid is elastisch en is verantwoordelijk voor vorm en strakheid van de huid. We moeten erbij opmerken dat het oprekken van de huid op zichzelf niet de oorzaak hoeft te zijn van striemen. Het kan echter wel voorspellen waar op het lichaam de striemen op zullen treden. Het is ook belangrijk om te weten dat striemen veroorzaakt kunnen worden door langzaam aankomen of afvallen.

  • Hormonen

    Onderzoek heeft aangetoond dat hormonen een rol spelen bij de ontwikkeling van striemen. Een verhoogd niveau van steroïdhormonen heeft effect op de lederhuid. Deze verliest dan wat van het ondersteunend materiaal zodat de huid wanneer die oprekt ook een beetje scheurt. Het niveau van steroïdhormonen gaat in het algemeen omhoog gedurende de zwangerschap of bij tieners met snelle groeispurts.

  • Genen

    Erfelijkheid speelt eveneens een belangrijke rol bij het ontstaan van striemen. Sommige mensen zijn gevoeliger voor striemen dan anderen.

Striemen Behandelen

Er zijn verschillende manieren om deze ongewenste striemen te verwijderen of minder op te laten vallen. Sommige mensen kiezen voor dermabrasie, laserbehandelingen of zelfs operatieve ingrepen om striemen kwijt te raken. Anderen proberen het met crèmes, lotions en zalfjes.

Arganolie en Striemen

Een bijzonder effectieve behandeling voor striemen is Arganolie. Arganolie wordt vaak het vloeibare goud uit Marokko of ook wel Marokkaanse wonderolie genoemd, en heeft enorm veel voordelen voor de huid. De hoge concentratie essentiële onverzadigde vetzuren, Vitamine E, Ferulinezuur, Polyfenolen, Prostaglandinen, Sterolen, Carotenoïden en vele anti-oxidanten doen wonderen voor de huid. Omdat de olie ook vol zit met proteïnes kan het de soepelheid van de huid herstellen. Het versterkt de verbindingsstructuren van proteïne in de huid waardoor deze strakker wordt en de ontwikkeling van striemen wordt tegengegaan. Door regelmatig Arganolie aan te brengen worden striemen, fijne lijntjes en rimpels verkleind of zelfs voorkomen.

Veel vrouwen krijgen striemen, meestal tijdens de zwangerschap. Arganolie is een organisch product met geen enkel nadelig effect op de huid. Toch is het verstandig om eerst een arts te raadplegen voordat je de olie gaat gebruiken. Als je eenmaal toestemming van je dokter hebt om de olie te gebruiken, breng deze dan regelmatig op de huid aan om striemen te voorkomen.