Argan Cosmetica

Laat de Bittere Kou Geen Spelbreker Zijn voor Je Haar

Laat de Bittere Kou Geen Spelbreker Zijn voor Je Haar
Zorg goed voor je haar in de Winter, laat het je niet stoppen met plezier hebben!

Wist je dat elk seizoen om een verschillende behandeling voor je haar vraagt? Dit is zo omdat veranderingen in temperatuur en vochtigheid invloed hebben op je haar. Je haar kan als gevolg van deze veranderingen dof, droog en beschadigd raken.

Weet jij hoe je voor je haar moet zorgen als de temperatuur begint te zakken? Zodra je merkt dat je haar dof, droog of broos wordt wanneer de winter voor de deur staat moet je je haarverzorgingsroutine aanpassen. Hoe moet je nu in de winter voor je haar zorgen?

Haarverzorgingstips voor in de Winter

Als je dof, droog of beschadigd haar in de winter wil voorkomen, volg dan deze winterse adviezen voor de haarverzorging op.

 1. Ga nooit met nat haar naar buiten.

  Met nat haar de kou ingaan maakt dat je haar breekt. Je haar zou kunnen bevriezen en daardoor makkelijk afbreken.

 2. Draag je winterhoed als je naar buiten gaat.

  De kou kan je haar uitdrogen. En dan heb je nog die koude droge wind die je haar van zijn essentiële oliën en vochtigheid berooft. Die schadelijke wind kan er bovendien voor zorgen dat je haar in de knoop komt of breekt. Je kunt een sjaal over je hoofd binden maar niet te strak. Als je de sjaal te strak knoopt is de bloedsomloop in de hoofdhuid niet goed genoeg waardoor het haar niet de voeding en zuurstof krijgt die het nodig heeft.

 3. Doe elke dag conditioner in je haar.

  Je zou voor Arganolie moeten kiezen om vocht in je haar terug te brengen. Deze olie brengt namelijk niet alleen vocht in je haar in maar houdt dat ook vast zodat je haar glanzend en zacht blijft. Arganolie zit bovendien vol met Vitamine E dat beschadigd haar vernieuwt en repareert. En het bevat verschillende anti-oxidanten die de celmembranen repareren van haar dat door de elementen beschadigd is.

 4. Was je haar niet met heet water.

  Heet water berooft het haar van zijn essentiële oliën. Wel eens opgemerkt dat vrouwen in de winter vaker droog haar hebben? Dat komt omdat mensen dan vaker een heet bad of hete douche nemen. Je kunt het beste handwarm water gebruiken zodat het haar zijn essentiële oliën kan vasthouden. Deze oliën vormen een natuurlijke moisturizer die het haar zijdezacht houdt. Douche ook nooit langer dan 15 minuten.

 5. Kalm aan met hete rollers.

  Hete rollers kunnen je haar uitdrogen. Gebruik ze niet te vaak en zeker niet elke dag. Gun je haar niet alleen een pauze van de koude elementen maar ook van wat je zelf doet. Als je hete rollers gaat gebruiken of welk hulpmiddel voor styling dan ook dat heet wordt, doe dan in elk geval eerst een moisturizer in.

Je hoeft niet te accepteren dat je in de wintermaanden een doffe of droge haardos hebt. Met de juiste haarverzorgingsroutine kun je ook in de winter je zachte, gladde, glanzende en gezonde haar terugkrijgen.

Schrijf een reactie