Argan Cosmetica

Veel Haarverlies? Voorkom het Met deze Tips!

Veel Haarverlies? Voorkom het Met deze Tips!
Verzorg je haar goed zodat je borstel leeg blijft!

Het haar! Ach, het haar! Zowel mannen als vrouwen geven veel om hun haar! De meesten van ons zullen ronduit toegeven dat ja, dat we veel om ons haar geven! Alleen maar door je haar te veranderen, of je het nu knipt, verft of laat groeien, kom je er anders uit te zien.

Nu de haarproblemen! O Nee! Sommigen van ons hebben serieuze haarproblemen. Twee van de meest voorkomende haarproblemen voor mannen vrouwen zijn overmatig haarverlies en dunner wordend haar. Als we het over haarverlies hebben denken de meeste mensen meteen aan kalende mannen. En inderdaad, er zijn meer mannen dan vrouwen die last hebben van haarverlies. Maar natuurlijk zijn er ook vrouwen die last hebben van overmatig haarverlies.

Patroon Kaalheid bij Mannen

Waarom komt kaalheid nu vaker bij mannen voor dan bij vrouwen? Niet dat we het anders zouden willen… We zien mannen Andre Agassi, Prins Charles en Prins William de strijd tegen kaalheid verliezen.

In de meeste gevallen van kaalheid bij mannen is het hormoon DHT de boosdoener. DHT, oftewel Dihydrotestosteron, is een hormoon dat de haarfollikels aantast. De haarfollikels sterven daardoor af en dat veroorzaakt dan patroon kaalheid bij mannen. Hoe ouder mannen worden, hoe meer DHT ze produceren en daarom is het heel gewoon dat mannen rond de 30 kaal worden of soms zelfs al eerder.

Oorzaken van Overmatig Haarverlies

Te veel styling, leeftijd, hormonen, genen en stress zijn allemaal bekende triggers die haarverlies kunnen starten. De vraag is nu of we gedoemd zijn om ons haar te verliezen. Is er iets wat we kunnen doen? Wel, je zou kunnen vermijden dat je bloot komt te staan aan die triggers voor haarverlies die je onder controle hebt. Behandel je haar niet met schadelijke chemicalin en gebruik geen fhn. En wees niet gestresst! Geef jezelf wat rust en ontspanning.

Voed Je Haar Met Essentile Voedingsstoffen

Ook zou je je haar de essentile voedingsstoffen moeten geven die het nodig heeft. Zorg dat je voeding in je dieet opneemt dat rijk is aan deze voedingsstoffen.

  • Een Dagelijkse Dosis Vitamine E

    Vitamine E is essentieel voor je haar omdat het de bloedsomloop in je hoofdhuid verbetert. Als het bloed goed in je hoofdhuid kan rondstromen kunnen de voedingsstoffen die het bloed met zich meedraagt alle haarfollikels en haarwortels bereiken. Vitamine E is ook een bijzonder krachtige anti -oxidant. Anti-oxidanten zijn erg goed voor haar, nagels, huid en het hele lichaam.Je zou Arganolie op je haar moeten gebruiken! Niet echt bekend met deze olie? Bijna onmogelijk want er is veel ophef over Arganolie! Deze olie zit vol met Vitamine E! Daarnaast bevat het essentile vetzuren die de protene versterken die de structuur van het haar opbouwen. Het haar wordt dus sterker. Voedsel dat vol zit met Vitamine E is o.a. Zonnebloempitten (en ook olie), amandelen, knolraap, tomaten, pijnboompitten, granola, avocado en pindakaas.

  • Vitamine B Complex

    Het Vitamine B complex bevordert betere haargroei.